7.5 C
Alba Iulia
donderdag, november 30, 2023
No menu items!

Multi verkoopt belang van 35% in Forum Mersin

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Multi Corporation heeft overeenstemming bereikt met Union Investment over de verkoop van Multi’s resterende 35% van de aandelen in Forum Mersin. Hiermee wordt Union Investment 100% eigenaar van dit winkelcentrum in het zuidoosten van Turkije. Het in Hamburg gevestigde vastgoedfonds heeft €68 miljoen betaald om het 35% belang te bemachtigen voor haar open-ended vastgoedfonds UniImmo: Global. Forum Mersin bevindt zich in de binnenstad van Mersin en bestaat uit 213 winkels met een grote supermarkt en bouwmarkt. Het is een van de acht winkelcentra die Multi in Turkije geopend heeft. Alle Multi winkelcentra en bouwprojecten in Turkije zijn eigendom van het Multi Turkey Retail Fund, dat gedeeltelijk in bezit is van het Canadian Pension Plan. Multi Corporation blijft verantwoordelijk voor het beheer en asset management van Forum Mersin.
Het halfoverdekte Forum is twee-en-een-halve verdieping hoog en biedt 72.000 m2 winkelruimte, 4.500 m2 ruimte voor eetgelegenheden, en 5.000 m2 openbare ruimte. De winkelruimte wordt door middel van langdurige huurcontracten verhuurd aan warenhuizen en grote winkelketens, zoals de MediaMarkt, Zara en Migros. Het winkelcentrum werd geopend in de herfst van 2007 en in 2008 door de ICSC uitgeroepen tot “Best New Large Development”. Met circa 17 miljoen bezoekers in 2009 is Forum Mersin de populairste winkelbestemming in het zuidoosten van Turkije.
“Deze overeenkomst is toe te schrijven aan de bewezen hoge kwaliteit van Forum Mersin, en getuigt van het rotsvaste vertrouwen van onze langdurige partner Union Investment in zowel de Turkse retailmarkt als het management van Multi. De deal sluit aan bij de strategie van het Multi Turkey Retail Fund om kapitaal te hergebruiken voor toekomstige ontwikkelingen”, aldus Roderik Zegering Hadders, Algemeen Directeur van het Multi Turkey Retail Fund.
Bron: http://www.shopping-centre-news.nl/nieuws/?page=Nieuws&id=193

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here