7.5 C
Alba Iulia
maandag, december 4, 2023
No menu items!

UND start veerdienst tussen Toulon en Turkije

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

De door Turkse wegvervoerders gecontroleerde rederij UND Maritime Co start begin april een wekelijkse ro/ro-dienst tussen de Zuid-Franse haven Toulon en het Turkse Tekirdag. UND hoopt jaarlijks 21.000 vrachtwagens van de weg te houden. De chauffeurs zullen met een vliegtuig tussen beide havens vervoerd worden.
De Turkse rederij biedt al langer een veerdienst tussen de Italiaanse haven Triëst en het thuisland. Voor de nieuwe lijn naar Frankrijk werd het nieuwe ro/ro-schip Wessex gehuurd van EPIC Shipping. Die vrachter werd kort geleden afgewerkt door de scheepswerf van Odense en heeft een grote garagecapaciteit van 3.660 lijnmeter. Als de ro/ro-dienst succesvol wordt, wil UND een bijkomend schip charteren. 
De Turkse wegvervoerders willen de nieuwe dienst niet alleen gebruiken voor het vervoer van lading naar Frankrijk en Noord-West-Europa, maar ook voor de vrachtwagens met eindbestemming in Noord-Afrika.
Bron: http://www.nieuwsbladtransport.nl/nieuws/id29435-UND_start_veerdienst_tussen_Toulon_en_Turkije.html

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here