7.5 C
Alba Iulia
donderdag, november 30, 2023
No menu items!

Conferentie brengt 627 miljoen op voor Darfur

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Een internationale donorconferentie voor Darfur heeft zondag 627 miljoen euro opgebacht. Het geld is bestemd voor projecten om de veilige terugkeer te verzekeren van bijna drie miljoen mensen die door de oorlog in de Sudanese regio ontheemd zijn geraakt.
De eendaagse conferentie in Caïro werd georganiseerd door de Islamitische Conferentie Organisatie. Deelnemers waren onder andere de Verenigde Staten, Europese landen, VN-organisaties en hulpgroepen. De grootste donateurs waren zondag Brazilië, de Islamitische Ontwikkelingsbank, Qatar en Turkije.
De bijeengebrachte en toegezegde gelden zullen volgens de Egyptische minister van buitenlandse zaken Ahmed Aboul Gheit worden gebruikt om ontwikkelingsprojecten in Darfur te financieren wanneer daar vrede heerst en alle opstandelingengroepen tot overeenstemming zijn gekomen met de regering van Sudan. Sudan heeft al met twee rebellengroepen vrede gesloten, maar met een van de invloedrijkste groepen, de Sudanese Bevrijdingsbeweging SLM, is nog geen overleg gaande.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here