7.5 C
Alba Iulia
donderdag, november 30, 2023
No menu items!

Turkije plust met vakantieboekingen

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Nederland is nog niet echt bezig met de zomervakantie. De vakantieboekingen voor het zomerseizoen, dat voor reisbureaus op 1 april begint, lopen volgens de meest recente cijfers één procent achter op die van vorig jaar. Alleen Turkije springt er uit met een forse stijging.
Dat blijkt uit gegevens die brancheorganisatie ANVR vrijdag 19 maart verstrekte. “We denken dat mensen net zoals vorig jaar ook nu weer later gaan boeken en misschien wel wachten, tot er nog wat meer leuke aanbiedingen zijn,”denken de reisexperts.
Procentje lager
Tot begin maart lag het totale aantal boekingen voor pakketreizen een procent lager. Boekingen voor vliegreizen springen er uit, want die staan drie procent hoger zijn dan in dezelfde periode vorig jaar.
De verre vliegbestemmingen staan 11 procent in de plus, de Europese stijgen één procent. “Maar in verhouding zijn er veel meer vluchten naar Europese bestemmingen”, relativeert de woordvoerster van de ANVR.
Turkije plust
Van de mensen die al een vakantie hebben geboekt, heeft meer dan de helft (51 procent) een vliegvakantie geboekt. Bij de vliegvakanties wint Turkije verder aan populariteit. Voor dat land zijn 11 procent meer vakanties geboekt. Zowel Griekenland als Spanje, de nummer twee en drie, staan 6 procent in de min.
Alleen vliegreizen en cruises noteren tot nu toe een plus, maar de cruisemarkt is nog steeds relatief klein in aantallen. Autovakanties, bus- en treinreizen, de vakanties voor de grote massa, staan allemaal in de min.
Eigen land
De boekingen voor autovakanties lopen 5 procent achter ten opzichte van de boekingen tot begin maart vorig jaar. Frankrijk, de populairste bestemming loopt 11 procent achter, nummer twee Italië 11 procent. “Maar de boekingen voor autovakanties in eigen land zijn op dit moment 18 procent hoger,” meldt ANVR.
Bron: http://www.opreisgids.nl/nieuwsbericht/14650/nederland-nog-niet-echt-bezig-met-zomervakantie.html

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here