7.5 C
Alba Iulia
maandag, december 4, 2023
No menu items!

IMF: Turkije nadert Europees ontwikkelingsniveau

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Turkije heeft een ongekende groei vertoond door tussen 1992 en 2009 de economie bijna te verdriedubbelen (in huidige prijzen). In 1992 was de Duitse economie nog 5.5 keer zo groot als de Turkse economie, nu is dat nog 3.2 keer zo groot, en volgens het rapport van de IMF zal de Duitse economie in 2014 nog maar 1.9 keer zo groot zijn als de Turkse economie. Hoewel de Turkse economie nog in snel tempo groeit, is dit niet meer het geval voor lidstaten van de EU. Dit zou betekenen dat Turken over 4 jaar gemiddeld niet minder meer verdienen dan inwoners van de oost-Europese EU-lidstaten.
Eerdere voorspellingen van het IMF gaven al aan dat Turkije dit jaar van de 17e economie van de wereld is doorgegroeid tot de 16e (het haalde Nederland in) en tegen 2020 voorspeld het IMF dat Turkije een grotere economie zal hebben dan EU lidstaten als Spanje en Italiƫ en zal uitkomen rond de 13e plaats. Tegen 2050 zou Turkije de 9e grootste economie van de wereld zijn geworden, aldus het IMF (in een eerder rapport).
Bron: www.todayszaman.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here