7.5 C
Alba Iulia
maandag, december 4, 2023
No menu items!

All-inclusive vakantie in de lift

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

De all-inclusive vakantie beleeft dit jaar een comeback. Dat merken verschillende reisbureaus aan de verkoopcijfers.
Dat heeft het Algemeen Dagblad woensdag gemeld. Reisaanbieders Neckermann, Oad, D-Reizen en TUI (Arke, Kras, Robinson) geven allemaal aan in dit voorjaar meer all-inclusive-vakanties te verkopen dan in 2009.
De verkoop van de reizen, waarbij je een vaste prijs betaalt voor een totaalpakket (overnachtingen, drankjes, eten en ontspanning zijn inbegrepen in de prijs die je vooraf betaalt), is bij de aanbieders ten opzichte van vorig jaar zo’n 10 procent gestegen. Bij D-Reizen ligt de stijging zelfs op 30 procent. Dit terwijl de verkoop van andere reizen geen dergelijke stijging kent.
Recessie
Een mogelijke oorzaak van de populariteit van all-inclusive-reizen is de economische recessie. De consument wil graag van tevoren weten waar hij aan toe is en controle hebben over de uitgaven.
Bovendien wordt Turkije, het vakantieland met de meeste all-inclusive-bestemmingen, dit jaar vooralsnog niet geteisterd door door berichten over onbetrouwbare touroperators. In 2008 en 2009 gingen er veel reisbureaus die gespecialiseerd waren in reizen naar Turkije failliet, waardoor het vakantieland daalde in populariteit.
Er gingen zelfs zoveel Turkije-touroperators failliet, dat de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) deze bureaus uit wilde sluiten van het garantiefonds. DIt zou betekenen dat de stichting geen vergoeding hoefde uit te keren aan reizigers die hun vakantie in de soep hadden zien lopen omdat hun Turkije-touroperator failliet ging. De rechtbank in Rotterdam stelde de SGR echter in het ongelijk.
Bron: http://www.volkskrant.nl/economie/article1365079.ece/All-inclusive_vakantie_in_de_lift

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here