7.5 C
Alba Iulia
maandag, december 4, 2023
No menu items!

Turkije opgesplitst in vijf sociale groepen

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Een onderzoek in sociale stijl en trends heeft uitgewezen dat Turkije opgesplitst kan worden in vijf sociale groepen, gebaseerd op houdingen tegenover dagelijkse onderwerpen.
Het onderzoek werd uitgevoerd door Ipsos KMG onder 16.000 proefpersonen in 34 provincies en geleid door Dr. Halil Nalçaoðlu van de Bilgi Universiteit. De vijf sociale groepen in Turkije werden als volgt getypeerd: ‘Stedelijke modernisten’, ‘Landelijke traditionalisten’, ‘Status quo volgers’, ‘Landelijke gematigden’ en ‘Ontoereikende staatsburgers’.
Resultaten toonden aan dat de meerderheid van de aanhangers van de Republikeinse Volks Partij (CHP) en zelf-geëtiketteerde sociaal-democraten ‘Stedelijke Modernisten’ waren, terwijl ‘Landelijke Traditionalisten’ en ‘Status quo Volgers’ voornamelijk werden gevonden in de achterban van de Gerechtigheids- en Ontwikkelingspartij (AKP).
Het onderzoek liet ook de ongelijkheid in levensstijl zien van mensen in deze groepen. Van de ‘Stedelijke Modernisten’, die 10 miljoen mensen telt, las 37 procent dagelijks de krant, gebruikte 82 procent internet en bezat 47 procent meer dan een creditcard.
Van de ‘Landelijke Traditionalisten’, die 14.4 miljoen mensen telt, las 16 procent dagelijks de krant, gebruikte 23 procent internet en bezat 25 procent meer dan een creditkaart. (Hürriyet)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here