7.5 C
Alba Iulia
donderdag, november 30, 2023
No menu items!

Werkloosheid grootste probleem in Turkije

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Het grootste probleem van Turkije is werkloosheid, zei Rifat Hisarcýklýoðlu, voorzitter van Turkije’s Union of Chambers and Commodity Exchanges (TOBB) tijdens een economische top.
“We zien dat de werkloosheid blijft stijgen en een structureel probleem aan het worden is”, vertelde Hisarcýklýoðlu de deelnemers van de Economische Top Kartepe, welke werd georganiseerd door de Economische Journalisten Associatie in Kartepe, een stad op een uur afstand van Istanbul. “Bijna elk huishouden heeft een werkloos lid. Dat betekent dat ongeveer 5.6 miljoen mensen geen baan hebben. Waar Turkije zich nu op moet richten is het creëren van werkgelegenheid”, zei Hisarcýklýoðlu.
Zo’n 16.9 procent van de mensen die van de middelbare of hogere school afkomen is werkloos, zei Hisarcýklýoðlu. Hij gaf toe dat dit percentage voor degenen met een academische graad lager lag, namelijk 12.1 procent. Werkloosheid en het teveel aan invoer boven export liggen aan de top van Turkije’s problemen. Volgens Hisarcýklýoðlu achtervolgen deze problemen het land, maar krijgen ze weinig aandacht.
Over de wereldwijde economische crisis en de impact op Turkije zei Hisarcýklýoðlu dat wanneer de crisis Turkije had bereikt, het land al verwikkeld was in een strijd met een eigen crisis. (Hürriyet)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here