7.5 C
Alba Iulia
donderdag, november 30, 2023
No menu items!

Fietsen naar Istanbul

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Zaterdag is Simon Wintermans per fiets vertrokken van Essen naar Pecs om uiteindelijk in Istanbul te eindigen. Over een afstand van 5500 km, worden er 17 landen doorkruist met als hoofddoel de culturele hoofdsteden van 2010 aan elkaar te verbinden. Afgelopen dinsdag werd de aftrap gegeven van de culturele fietstocht in Politiek Café Willem Slok in Utrecht. Zowel pers als publiek was aanwezig om Simon Wintermans een hart onder de riem te steken. Ook de directeur van het Turks verkeersbureau, de heer Temurci, was van de partij om te tonen dat Turkije het zeer waardeert dat Wintermans de fietstocht naar Istanbul gaat ondernemen. De onofficiële start begon al in Utrecht afgelopen woensdag. Wintermans vertrok vanaf het Domplein om in twee dagen tijd naar Essen te fietsen. Op zaterdag 10 april vertrekt hij officieel vanuit Essen. De streefdatum is om op 22 juni in Istanbul te arriveren.
Istanbul; een rijk cultureel verleden
Met de fietstocht slaat Wintermans een brug van west naar oost en verbindt hij drie cultureel zeer uiteenlopende steden met elkaar. Istanbul neemt daarin een bijzondere plaats. Het heeft niet alleen een rijk cultureel verleden, de stad was hoofdstad van drie belangrijke historische rijken; Het Romaanse, Byzantijnse en Ottomaanse. Er is tevens een rijk historisch verleden tussen Nederland en Turkije.
De drie culturele hoofdsteden van 2010
De drie steden hebben allemaal hun eigen doel voor ogen. Essen, gelegen in het Roergebied van Duitsland, hoopt dankzij de titel af te komen van het imago van oude industriestad. Pecs wil vooral de culturele banden aanhalen met de naburige Balkanlanden en Istanbul benadrukt vooral haar rol als brug tussen het oosten en het westen. Juist om die reden is de heer Temurci van het Turks Verkeersbureau zeer verheugd over het initiatief van Simon Wintermans, dat hij benadrukte tijdens de persbijeenkomst afgelopen dinsdag.
Meer informatie over de fietstocht van Wintermans: www.essen-pecs-istanbul.info
Meer informatie over Turkije: www.welkominturkije.nl
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here