7.5 C
Alba Iulia
zaterdag, september 30, 2023
No menu items!

Nederlandse ondernemer neemt deel aan Obama-conferentie

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Op 26 en 27 april vindt in Washington een door president Obama geïnitieerde conferentie plaats over de rol die ondernemers kunnen spelen om de banden tussen landen met minderhedenproblemetiek te verdiepen. Vertegenwoordigers uit meer dan 50 landen komen bijeen om over dit thema  nieuwe en inspirerende inzichten te ontwikkelen. Triodor-CEO Atilla Aytekin is op exclusieve uitnodiging van de Amerikaanse ambassade de enige deelnemer uit Nederland.
In juni 2009 hield de Amerikaanse president Barrack Obama in Cairo zijn befaamde  ‘A New Beginning’-speech. Daarin kondigde hij onder meer aan dat in het voorjaar van 2010 een presidentiële top wordt gehouden met als uitdaging om uit te zoeken hoe de banden tussen zakelijk leiders, organisaties en sociale ondernemers in de westerse wereld en in landen met minderheden kunnen worden verdiept. In totaal zullen vertegenwoordigers uit meer dan 50 landen bijeenkomen om onder de bezielende leiding van president Obama te confereren.
Op exclusieve uitnodiging van de Amerikaanse ambassade zal Atilla Aytekin, oprichter en CEO van Triodor Software, aan de conferentie deelnemen.
Atilla Aytekin (1969) is oprichter en CEO van Triodor Software, een Nederlands bedrijf dat voor haar klanten software ontwikkelt in een haar vestiging in Istanbul. Derhalve heeft het bedrijf een sterke band met de Turkije. Daarnaast is Aytekin auteur van het boek Atilla’s Dutch Dream, waarin hij een lans breekt voor het ondernemerschap vanuit Nieuw Nederlandse minderheden. In zijn ogen zullen de Nieuwe Nederlanders succesvolle ondernemers worden, omdat zij gewend zijn om tegen de stroom in te roeien. Als vervolg op dit dit boek is de Dutch Dream Foundation opgericht, waarvan Aytekin voorzitter is.  Deze stichting onderneemt en ondersteunt initiatieven om entrepreneurship onder nieuwe Nederlanders te stimuleren.
In 2009 werd Triodor Software onderscheiden met de Dutch Turkish Trade Award en in 2008 was Aytekin Amsterdams Ondernemer van het jaar.
De band met Turkije, zijn maatschappelijke rol in het multiculturele debat in Nederland, en zijn vastberaden en succesvolle ondernemerschap hebben een doorslaggevende rol hebben gespeeld bij de uitnodiging voor deelname aan de conferentie.
Aytekin: “Ik ben er van overtuigd dat intensieve banden tussen ondernemers in verschillende landen er toe leiden nieuwe zakelijke en maatschappelijke netwerken gaan ontstaant. Samen ondernemen, samen werken, dat leidt tot veel meer onderling begrip dan welke politieke beweging dan ook. Als ik daarover inspirerende ideeen tijdens de conferentie kan opdoen, is mijn deelname uitermate geslaagd.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here