7.5 C
Alba Iulia
donderdag, november 30, 2023
No menu items!

Turkije krijgt nieuw skigebied

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Turkije krijgt er een nieuwe wintersportbestemming bij! Vlakbij Erzurum, waar je al op de Palandöken kunt skiën, wordt in Konakli (niet te verwarren met het populaire Konakli nabij Alanya) een nieuw skigebied aangelegd.
In Konakli worden vier stoeltjesliften aangelegd, één driepersoonslift en drie vierpersoonsstoeltjesliften. De lengte van de langste lift is 1800 meter.
Reden voor dit alles is de wintersport universiade van 2011, die in Erzürum gehouden wordt. Sinds 1959 bestaat de universiade, de Olympische Spelen voor studenten. De eerste universiade werd gehouden in Turijn, Italië. De winteruniversiade vond voor het eerst in 1975 plaats, wederom in Italië, maar nu in Livigno.
In het nieuwe skigebied van Konakli zullen de afdaling, Super-G en en de reuzenslalom gehouden worden.
Wellicht zorgt deze universiade voor wat meer aandacht van wintersporters voor Turkije. Enige jaren geleden was het gebied aardig in opmars, maar de laatste tijd is de aandacht een beetje verslapt.
Bron: http://wintersport.blog.nl/overige-landen/2010/04/26/nieuw-skigebied-in-turkije

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here