7.5 C
Alba Iulia
dinsdag, december 5, 2023
No menu items!

Zakenman meldt zich als exploitant voor vliegveld Twente

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Een Turkse zakenman heeft ambitieuze plannen met de luchthaven Twente. Ertan Bayar (52) zal zich namens een internationale investeringsgroep dan ook zeker melden als de aanbestedingsprocedure naar verwachting rond de zomer van start gaat.
Bayar ziet wel brood in de exploitatie van het vliegveld. „Als ons deze klus wordt gegund, dan gaan we flink investeren in een mooie luchthaven”, zegt Bayar. „Ik zeg niet hoeveel, maar het zal niet weinig zijn. Dit project zal de Nederlandse belastingbetaler in ieder geval geen cent kosten.”
Bayar, die afwisselend in Istanboel en West-Europa woont, ziet voor zichzelf een prominente rol in de operationele leiding van het te realiseren vliegveld. Hij heeft inmiddels de besloten vennootschap Bayair opgericht.
Bouwen en exploiteren
De zakenman, wiens visitekaartje activiteiten op het gebied van consulting en marketing vermeldt, wil nog niet zeggen namens welke investeringsgroep hij optreedt. Wel geeft hij aan dat het consortium luchthavens in Dalaman en Hakkari in Turkije in eigendom heeft, daarnaast bouwt de onderneming momenteel een vliegveld in Kiev (Oekraïne) en wordt er deelgenomen in vliegvelden in Izmir, Antalya en Ankara.
„We zijn professionals die het vliegveld willen exploiteren, daarnaast gaan we bouwen”, zegt Bayar. Wat betreft de geplande Twentse bouwactiviteiten zegt hij de voorziene 20 hectare te eerbiedigen. „We streven naar een groen vliegveld dat past in het gebied.”
De ondernemer is optimistisch over de mogelijkheden van de luchthaven. „Binnen een straal van twee uur rijden heeft dit vliegveld een bereik van 34 miljoen mensen. Er ligt een goede startbaan, de A1 en het spoor zijn dichtbij. Dat biedt geweldige kansen.”
Bron: http://www.tctubantia.nl/regio/6603652/Zakenman-meldt-zich-als-exploitant-voor-vliegveld-Twente.ece

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here