7.5 C
Alba Iulia
donderdag, november 30, 2023
No menu items!

Rel om vluchten Corendon

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

De Cypriotische regering wil dat Nederland ingrijpt om vluchten van Schiphol naar het door Turkije bezette Noord-Cyprus te voorkomen.
Over twee weken begint de Nederlandse touroperator Corendon met vakantievluchten van Schiphol naar Noord-Cyprus. Volgens James Droushiotis, de Cypriotische ambassadeur in Nederland, komen toeristen het land zo illegaal binnen. Noord-Cyprus wordt alleen erkend door Turkije, ook Nederland beschouwt het als bezet gebied.
Corendon is van plan via na een ultrakorte stop op het vliegveld van het Turkse Antalya naar luchthaven Ercan bij Nicosia op het Turkse deel van het eiland te vliegen. ”We landen, draaien om en stijgen op naar Cyprus, dat duurt nog geen minuut.
Niemand hoeft het vliegtuig uit. Als Cyprus dit illegaal vindt, beginnen ze maar een rechtszaak,” zegt Corendon topman Atilay Uslu.
Het ministerie van Verkeer zegt niet te kunnen ingrijpen. ”De vlucht is bij ons aangemeld als een vlucht naar Antalya. Wat zij doen nadat ze daar zijn geland, is zaak voor de Turkse autoriteiten,” aldus een woordvoerder van het ministerie.
Bron: http://www.parool.nl/parool/nl/30/ECONOMIE/article/detail/291842/2010/05/01/Rel-om-vluchten-Corendon.dhtml

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here