7.5 C
Alba Iulia
maandag, december 4, 2023
No menu items!

Dutch Dream gaat in vervulling bij Obama

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Op 26 en 27 april werd in The Ronald Reagan Building in Washington DC de Presidential Summit on Entrepreneurship gehouden op initiatief van president Barack Obama van de Verenigde Staten. Atilla Aytekin en Umut Akpinar van Triodor Software waren, samen met vertegenwoordigers uit 50 andere landen, als enige Nederlanders van de partij.
Nieuw Ondernemerschap
Tijdens deze tweedaagse conferentie werd vooral gesproken over de rol die ondernemerschap kan spelen bij het overbruggen van sociale verschillen in onderontwikkelde landen, of in landen met omvangrijke minderheden. Met name ‘nieuw ondernemerschap’, ondernemen vanuit een allochtone achtergrond, kan daarbij een belangrijke rol spelen. Het belangrijkste doel van de conferentie was om ‘nieuw ondernemerschap’ te stimuleren. De Obama-regering is ervan overtuigd dat ondernemerschap, en dan vooral sociaal ondernemerschap, de wereld beter maakt. Het leidt tot meer democratie, meer welvaart, een betere integratie en participatie van minderheden in de samenleving.
Micro-financiering
Obama gaf in zijn openingstoespraak aan dat hij drie groepen wil samenbrengen. Allereerst de ondernemers, ten tweede de kapitaalverstrekkers en ontwikkelingsfondsen en ten derde de organisaties die in hun land het ondernemerschap bevorderen. In niet-Westerse landen is ondernemerschap vaak sociaal ondernemerschap, waarbij de rol van microfinanciering en sociale investeringen veel groter is dan in het Westen. De Obama-regering maakt zich sterk om de vele ‘free aid programs’ te vervangen door micro-financieringsprogramma’s.
New Beginning
De Amerikaanse regering hecht grote waarde aan de conferentie. Het initiatief ertoe werd genomen tijdens de befaamde New Beginning-speech van Obama in Cairo in 2009. Obama zelf opende de conferentie, vier leden van de regering voerden het woord en minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton sloot de conferentie af. In zijn openingstoespraak noemde Obama het ondernemerschap als een van de belangrijkste instrumenten om in de toekomst de barrieres tussen bevolkingsdelen de slechten, om armoede te bestrijden en de verschillen tussen landen en religies te minimaliseren.
Obama meldde ook dat op uitnodiging van premier Erdogan van Turkije de conferentie in 2011 in Turkije zal plaatsvinden.
Dutch Dream
Atilla Aytekin is CEO en mede-oprichter van Triodor Software. Triodor is op uitnodiging van de Amerikaanse ambassade als enige onderneming uit Nederland uitgenodigd. Samen met Umut Akpinar, mede-oprichter van Triodor Software, zijn zij naar Washington afgereist. ┬áTriodor is een software-ontwikkelingsbedrijf met vestigingen in Amsterdam en Istanbul. Aytekin en Akpinar maken ook deel uit van de Dutch Dream Foundation, een stichting die in het leven is geroepen na het verschijnen van het boek Atilla’s Dutch Dream in 2006. In dit boek vertelt Aytekin zijn levensverhaal. Als zoon van een gastarbeider werd hij van school gestuurd omdat hij niet wit was. Tegen de stroom in studeerde hij af als econoom en tegenwoordig is hij succesvol ondernemer. De Dutch Dream Foundation stelt zich ten doel om nieuw ondernemerschap te stimuleren. Een betere pleitbezorger dan Barack Obama kun je dan niet hebben.
Aytekin: “Het is zeer inspirerend om een speech van Obama in het echt mee te maken. Hij spreekt vol passie en overtuiging. En het onderwerp van het congres sluit naadloos aan bij wat wij als Dutch Dream Foundation uitdragen. Ondernemerschap bindt mensen en overbrugt verschillen”.
Links:
http://www.triodor.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here