7.5 C
Alba Iulia
donderdag, november 30, 2023
No menu items!

Kassen in Alanya

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Terwijl kassenbouwers als Dalsem prachtige nieuwe projecten neerzetten in Noord Turkije, wordt het overgrote deel van de hotels aan de Middellandse zee kust nog beleverd vanuit kleine glazen en plastic kassen. In kleine verouderde en soms slecht onderhouden kassen staan alle bekende glasgroentes als tomaten, komkommers, paprika’s, maar ook bananen onder plastic en sperziebonen. Het verschil met de Nederlandse groenteteelt kan bijna niet groter zijn.
Bron: EVD – Auteur: Bernadette Bijman-Kroon
De landbouw speelt een belangrijke rol in de Turkse economie. Ongeveer 28 miljoen hectare (36 procent van de totale grond) is geclassificeerd als cultiveerbaar. Turkije kent diverse klimaatzones, waardoor men het gehele jaar door de meeste groenten kan verbouwen. Dit gebeurt gedurende de zomer op de volle grond en in de winter onder beschermde condities, zoals plastic of glazen kassen. Intensieve landbouw vindt vooral plaats in West-Anatolië, de Egeïsche regio en langs de zuidkust.
Bron: http://www.gfactueel.nl/FotoFilm/FOTO-Kassen-in-Alanya.htm

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here