7.5 C
Alba Iulia
zaterdag, september 30, 2023
No menu items!

Mode wordt nu ook geimporteerd

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Turkije is, behalve een groot exportland op het gebied van kleding, nu ook een aanzienlijk importland geworden. In 2009 werd vanuit de traditionele EU-landen voor 511 miljoen euro aan merkkleding naar Turkije gebracht. Dat blijkt uit cijfers van de European Fashion and Textile Export Council (EFTEC).
Ondanks de economische crisis, die leidde tot een gemiddelde daling van export van modeartikelen vanuit Europa naar Turkije (-7 procent ten opzichte van het jaar ervoor), was er toch een aantal landen dat de export naar Turkije kon laten toenemen. Zo verhoogde Spanje de export van modeproducten met maar liefst 19 procent en kwam daarmee op een verkoopbedrag van 119 miljoen euro in totaal. Daarmee won Spanje het van Italië, dat de exporten richting Turkije zag afnemen met 19 procent (113 miljoen euro in totaal). Na Spanje en Italie won Belgie het (82,8 miljoen euro, +2 procent), gevolgd door het Verenigd Koninkrijk (69 miljoen euro, -9 procent), Duitsland (+1 procent, 57 miljoen) en Frankrijk (-30 procent, 29 miljoen).
Volgens EFTEC is dameskleding het meest belangrijke segment van export van de EU naar Turkije. Gevolgd door herenkleding en bad- en ondermode.
Dit jaar, in augustus, wordt een nieuwe modevakbeurs in Turkije georganiseerd, CPI. Behalve het aanhalen met bestaande banden in Turkije zegt EFTEC dat Europese exporteurs, die naar CPI komen, ernaar uitzien relaties op te bouwen en te verdiepen met twintig naburige landen van Turkije. Zo zijn daar bijvoorbeeld Oost-Europa, het Midden-Oosten, Noord-Afrika en de Golfstaten.
Bron: http://www.fashionunited.nl/Nieuws/Leads/Turkije%3A_van_export_naar_import_2010051030180/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here