7.5 C
Alba Iulia
maandag, december 4, 2023
No menu items!

Gemeente ondersteunt samenwerking met Yozgat

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

 
De burgemeester van Yozgat (Turkije), de heer Y. Baser, en burgemeester Kerckhaert ondertekenden op 10 mei een samenwerkingsverklaring.
Beide gemeentebesturen ondersteunen hiermee de inspanningen van de Stichting Hengelo-Yozgat om de banden met die stad aan te halen. Na de lunch op het stadhuis werd een bezoek gebracht aan de ouderenvoorziening het Palet, het Twence ‘warmtenet’ en TIAD (directeur van de Turkse ondernemers).
Burgemeesters Kerckhaert (links) en Baser.
Uitwisselingsproject
In Hengelo wonen ongeveer 1000 mensen met een Yozgatse achtergrond. Veel van hen verblijven tijdens de zomermaanden in hun geboorteplaats. De Stichting Hengelo-Yozgat probeert hun verblijf aldaar te veraangenamen. Zo wil men bevorderen, dat de benodigde (ouderen)zorg vergelijkbaar is met de zorg in Nederland. De stichting wil daartoe een uitwisselingsproject opzetten om over en weer scholing en stages aan te bieden.
Bron: http://www.hengelo.nl/smartsite.dws?id=79753

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here