7.5 C
Alba Iulia
maandag, september 25, 2023
No menu items!

Politiekorpsen in slag met Turkse collega's

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

De politiekorpsen van IJsselland, Noord-Oost Gelderland en Twente gaan bij collega’s van het TurkseIzmir in de leer over huiselijk geweld en eerwraak.De partijen hebben daartoe dinsdagmiddag in Zwolle een convenant ondertekend. In het gebied van de drie korpsen wonen meer dan 100.000 mensen met een Turkse achtergrond, samenwerking met een Turks korps om kennis en kunde op te doen is dan de logische gedachte.
De samenwerking is pril, keiharde actiepunten zijn nog niet afgesproken, maar IJssellands korpschef Pieter-Jaap Aalbersberg ziet jonge collega’s zeker op stage gaan richting Turkije. “We willen als korps effectiever kunnen werken in een Turkse omgeving. Daarom willen we meer kennis van de Turkse cultuur.” De samenwerking duurt drie jaar, eerwraak en huiselijk geweld zijn speerpunten voor komend half jaar. Onderwerpen als mensenhandel en drugshandel komen mogelijk later aan bod.
Het korps uit Izmir -met ruim 12.000 agenten tien maal zo groot als dat van IJsselland- wil van de Nederlanders vooral leren over forensische opsporing en terrorismebestrijding.
Bron: http://www.destentor.nl/regio/zwolle/6674027/Politiekorpsen-in-slag-met-Turkse-collegas.ece

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here