7.5 C
Alba Iulia
donderdag, november 30, 2023
No menu items!

17-jarige Turk verantwoordelijk voor Twitter follower-bug

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

De 17 jarige Bora Kirca uit Zonguldak, Turkije, heeft toegegeven verantwoordelijk te zijn voor het bekend worden van de bug die vorige week Twitter onbruikbaar maakte. Door een gat in de beveiliging van de website was het voor Kirca mogelijk om andere Twitteraars te dwingen zijn profiel te ‘volgen’. Nadat de bug was uitgebroken legde Twitter als reactie hierop de gehele database voor de functie plat.
Bora Kirca kwam achter de bug toen hij “accept pwnz” twitterde (de naam van zijn favoriet metal band) en de gebruiker “pwnz” direct hierna werd toegevoegd aan zijn lijst van volgers. Hij herhaalde hetzelfde met “accept Bill Gates”, waarna hij ook vrienden was geworden met de 1 na rijkste man op de planeet. Hij schreef Twitter over de bug, maar die reageerde niet. Pas uren later besefte hij wat de consequenties waren van zijn ontdekking, toen Twitter praktisch onbruikbaar was geworden.
Bron: http://www.todayszaman.com/tz-web/news-210152-turkish-hacker-responsible-for-twitter-follower-bug.html

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here