7.5 C
Alba Iulia
vrijdag, december 1, 2023
No menu items!

Olie worstelen en klassieke festivals in Turkije

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Olie worstelen voor stoere mannen of een reeks van klassieke concerten. Je vindt het allemaal in Turkije, waar het hele jaar door een scala aan lokale en (inter)nationale evenementen en activiteiten plaatsvindt. Het Turks Verkeersbureau maakte een overzicht van de interessantste evenementen.
Olie worstelen is een nationale sport in Turkije, die tienduizenden mensen
trekt. Ook voor toeristen is het een bezienswaardiuge fenomeen.
Traditioneel Kirkpinar olie worstelen
Olie worstelen is sinds 1361 eebn traditie in Turkije en is van oudsher ontstaan, doordat het Turkse leger zich op deze manier voorbereidde op zijn veldslagen. Vandaag de dag is het een van de bekendste sporten in het land, die door velen wordt beoefend.
De worstelaars dragen een buffelleren broek en smeren zich in met olijfolie. Vervolgens worstelen de deelnemers met elkaar op toernooien, die door het hele land worden gehouden. In Turkije wordt het olie worstelen Yagli Güres genoemd.
Het grootste en belangrijkste toernooi, Kirkpinar, vindt elk jaar plaats in Edirne. Dit jaar wordt het evenement voor de 649ste keer gehouden Wie in Kirkpinar wint, mag zich dat jaar de beste olieworstelaar van Turkije noemen. Dit jaar is het toernooi van maandag 21 juni tot zondag 27 juni 2010. Ook toeristen zijn er van harte welkom.
Internet: www.kirkpinar.jp en www.turkishoilwrestling.net
Het kampioenschap olie worstelen wordt door traditionele muziek begeleid
Istanbul Jazz Festival
Van 1 tot 20 juli 2010 vindt in Istanbul voor de 17e maal het internationale Istanbul jazz festival plaats. Het is ooit begonnen als onderdeel van het Istanbul Festival. Met optredens van onder meer Bryan Adams, Sting en de Scorpions, werd de nadruk steeds meer gelegd op jazz muziek en Urban muziek. Om deze reden besloot de organisatie in 1994 het jazz festival als zelfstandig evenement voort te zetten.
Verschillende grote namen uit de jazzwereld verzorgen optredens, onder wie Keith Jarrett, Herbie Hancock en Jan Garbarek, Dead Can Dance, Massive Attack, Björk, Eric Clapton, Marcus Miller, David Sanborn, Joe Sample en Steve Gadd.
Internationaal Istanbul Theater Festival
Het 17e internationale Istanbul Theater Festival begon al op 10 mei en duurt nog tot 10 juni met optredens van nationale en internationale toneel- en dansgroepen. Op het programma staan negen theatervoorstellingen en dansoptredens van groepen uit verschillende landen. Verder zijn er 100 shows inclusief 25 toneelstukken, dansstukken en optredens van Turkse groepen, die net beginnen in het vak, te bezoeken. Net als elk jaar zijnm er naast de optredens ook workshops.
Aspendos Opera en Ballet Festival
In Antalya is elke zomer het Aspendos Opera en Ballet Festival, met opera- en balletvoorstellingen in het grote Romeinse Aspendos Amfitheater. Dat staat bekend als één van de best bewaard gebleven antieke theaters ter wereld en biedt plaats aan 20.000 mensen.
Veel van de traditionele details zijn nog steeds zichtbaar en de balkons en de decoratie van het podium laten de bijzondere architectuur van Zenon zien. Bovendien heeft het 2000 jaar oude theater een prachtige ligging met uitzicht over de Middellandse Zee.
Het festival is van 8 juni t/m 11 juli (onder voorbehoud). Organisator is het Turkse Ministerie van Cultuur van Opera en Ballet met hulp van vooraanstaande opera- en balletgezelschappen. Op het programma staan o.a. Verdi’s Aida (8 juni), Three Musketeers (11 juni) en Carmen (14 juni).
Internationaal Istanbul Muziek Festival
Dit jaar wordt de 38ste editie van het internationaal Istanbul Muziek Festival gehouden. Het wordt georganiseerd door de Istanbul Foundation voor cultuur en kunst.
Het festival biedt optredens in klassieke muziek, klassiek ballet en hedendaagse dans, opera, folklore, jazz, pop, film, drama en beeldende kunst uit zowel Turkije als het buitenland. Ook worden er seminars, conferenties en lezingen gegeven. Het festival wordt gehouden van 3 tot 30 juni 2010.
Internationaal Izmir Festival
Het Izmir Festival wordt elk jaar tussen16 juni en 19 juli gehouden en is de trots van de stad. Het werd voor het eerst georganiseerd in 1987 en kreeg sindsdien veel bekendheid.
Klassieke concerten, harmonie orkesten, theater voorstellingen en dans, gedurende vier weken kunnen bezoekers van een grote verscheidenheid aan optredens genieten. Het evenement vindt plaats Izmir en in omliggende oude plaatsjes, zoals Seferihisar en Bergama.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here