7.5 C
Alba Iulia
zondag, september 24, 2023
No menu items!

Turkse ambassadeur en burgemeester Van Veldhuizen bezoeken Agriport en Enza Zaden

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

De Turkse ambassadeur in Nederland, de heer Uður Doðan, bracht op 19 mei een werkbezoek aan Noord-Holland Noord op uitnodiging van burgemeester Onno van Veldhuizen. Zij brachten onder andere een bezoek aan het bedrijventerrein Agriport A7 en zaadveredelingsbedrijf Enza Zaden in Enkhuizen. Doel van het bezoek was om kennis uit te wisselen over innovatieve bedrijfstechnologieën.
Ook honorair consul Joost Peters nam deel. Van de gemeente Wieringermeer waren de wethouders Kees List en Atte Wiersma aanwezig en vanuit Hoorn wethouder Aart Ruppert. Het bestuur van Hotiad (Nederlands-Turkse Ondernemersvereniging) was vertegenwoordigd door Mehmet Soytürk en Metin Yilmaz. Met dit bezoek werden de banden tussen Nederland en Turkije aangehaald. Noord-Holland Noord en Turkije kunnen van elkaar profiteren door expertise uit te wisselen.
Agriport
Noord-Holland Noord kent vele vooruitstrevende bedrijven die over de hele wereld zaken doen. In een middag werd een aantal van deze locaties bezocht die dit innovatieve beeld van Noord-Holland Noord goed illustreren. De start was op het bedrijventerrein Agriport A7 voor agribusiness en logistiek, hier werd een presentatie gegeven over de vele nieuwe bedrijvigheid rondom de grootschalige glastuinbouw. Het moderne en duurzame bedrijventerrein ontwikkelt zich in een snel tempo. Niet verwonderlijk omdat dit in Nederland de locatie is met het meeste daglicht.
Innovatief
Van innovatieve werkwijzen is ook sprake bij de zaadveredeling van groenten als de tomaat, paprika en komkommers. Er werd daarom een bezoek gebracht aan Enza Zaden in Enkhuizen dat zich hierin heeft gespecialiseerd. Het internationaal werkende bedrijf heeft al tientallen jaren een succesvolle vestiging in Turkije en wil hier meer activiteiten ondernemen.
Geschiedenis
Onderweg vestigde burgemeester Onno Van Veldhuizen bij de ambassadeur en de honorair consul de aandacht op de indrukwekkende geschiedenis van de West-Friese Omringdijk. Het bezoek kreeg een feestelijke Hoornse afsluiting door een ontvangst in de 17e eeuwse schutterijzaal van het Westfries Museum. Hier ging museumdirecteur Ad Geerdink onder meer in op de rijke geschiedenis van de Staten van Holland en West-Friesland.
Bron: http://www.hoorn.nl/Smartsite.shtml?id=79367

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here