7.5 C
Alba Iulia
vrijdag, december 1, 2023
No menu items!

Turkije wil woordje meespreken in internationaal wielrennen

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

De Turkse equipe reed in de Internationale Juniorendriedaagse anoniem mee. Uitrijden was het motto, maar dat lukte geen enkele renner van de zeskoppige ploeg. Als het aan de Turkse bondsbonzen en algemeen hoofdcoach Horst Strunk ligt, komt daar binnen afzienbare tijd veel verandering in. De Duitser is aangetrokken om het wielrennen in Turkije op poten te zetten. Zijn mogelijkheden lijken oneindig.
“Er is verschrikkelijk veel geld van de staat mee gemoeid. Die wil dat Turkije internationaal een woordje gaat meespreken. Vandaar dat nu ook de Ronde van Turkije op de kalender staat”, vertelt Strunk. Hij heeft geen idee waarom de Turken de wielersport ineens omarmen. “Misschien omdat ze toch Europeser zijn dan wij denken?”
Strunk kent het klappen van de zweep. Hij was lange tijd coach van de Duitse deelstaat Nordrhein Westfalen. De Juniorendriedaagse kent hij als zijn broekzak. “We wonnen hier in 2000 met Marcel Sieberg, Die rijdt nu als prof voor HTC Columbia.”
Het wielerverbond in Nordrhein Westfalen werkte al enkele jaren samen met de Turkse wielerbond. Strunk werd door de Turken gevraagd vanwege de goede resultaten van zijn Duitse pupillen. Hij tekende een driejarig contract. ,,Ik moet alles vanaf de grond opbouwen. Een lastige klus, maar ook een heel mooie uitdaging”, vindt Hij. Strunck staart zich niet blind op kortetermijnresultaten. Zo stelt hij geen irreële eisen aan zijn pupillen op de EK’s voor junioren, de renners tot 23 jaar en de vrouwen die in juli in Ankara worden gehouden. ,,Niet negatief opvallen. Dan zijn we al heel erg tevreden.”
Verder is het de bedoeling dat er volgend jaar een Turks-Duitse ploeg met renners onder de 21 jaar komt. Die krijgt als thuisbasis Keulen. “Want in Turkije leer je niet fietsen. Dat moet je doen waar het écht gebeurt.”
Bron: http://www.pzc.nl/sport/internationaal/6733106/Turkije-wil-woordje-meespreken-in-internationaal-wielrennen.ece

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here