7.5 C
Alba Iulia
zondag, september 24, 2023
No menu items!

Turkije blokkeert Google diensten

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Internetters in Turkije moeten het zonder de diensten van Google stellen. Het ministerie van telecommunicatie en communicatie (TIB) heeft verschillende adressen van de zoekmachinegigant geblokkeerd om ‘juridische redenen’.
Internetproviders hebben hun klanten inmiddels op de hoogte gesteld van de blokkering. Sommige websites zijn nog wel te bereiken, maar reageren zeer traag. Het TIB heeft YouTube al eerder geblokkeerd en probeerde ook de toegang tot Facebook te beperken.
Google Docs, Video, Maps en Books zijn onder de sites die niet meer bereikbaar zijn vanuit het land. Websites die werken met Google Analytics (dat bezoekersaantallen bijhoudt) of de Google Toolbar zijn ook slecht bereikbaar.
Een officiële verklaring van het Turkse ministerie ontbreekt nog. De geruchten gaan dat Google het IP-adres (een unieke adrescode op internet) van YouTube heeft veranderd om de website toch bereikbaar te maken voor de Turkse gebruikers. De regering van het land zou hierop hebben besloten alle websites en diensten van Google te blokkeren.
Bron: http://www.telegraaf.nl/digitaal/6860322/__Turkije_blokkeert_Google_diensten__.html?p=4,1

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here