7.5 C
Alba Iulia
donderdag, november 30, 2023
No menu items!

Tweede generatie stuurt geen geld meer naar tante in Marokko

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Onderzoek naar geefgedrag van tweede generatie migranten
 
Om inzicht te krijgen in het geefgedrag van tweede generatie migranten werd in opdracht IntEnt en Hivos in het kader van de campagne We Share onderzoek naar “geven” aan het land van herkomst.
 
Uit het onderzoek blijkt dat tweede generatie migranten niet regelmatig geven aan familie of vrienden in het land van herkomst. Velen geven aan „ooit? wel eens iets gestuurd te hebben, maar dit tegenwoordig niet meer te doen. Opvallend is dat het geven aan goede doelen in de praktijk vaker voor lijkt te komen dan het ondersteunen van (familie in) het land van herkomst. Aan deze doelen wordt niet heel veel gegeven, maar wel regelmatiger.
 
De conclusie van het onderzoek is dat „Geven” aan het land van herkomst moeilijk blijkt te zijn voor tweede generatie migranten. De tweede generatie migrant ziet zichzelf niet als „de sleutelfiguur voor ontwikkeling? in het land van herkomst. Ze voelen zich niet verantwoordelijk en vaak ook niet in staat om iets te doen aan de ontwikkeling van het land van herkomst. Gewoon geld opsturen, zoals hun ouders dat vaak deden, is iets waar ze niet positief tegenover staan. De ontvangers zouden er lui van worden, het sturen van geld naar de familie zou de relaties verstoren, het toegestuurde geld verandert niets en ze weten niet precies wat er met het geld gebeurt.
 
De tweede generatie migrant wil wel een actieve bijdrage leveren en écht iets veranderen als het gaat om het land van herkomst. Voor het land van herkomst worden vaak hoge eisen gesteld. Vaak geven respondenten aan te willen geven „als de tijd rijp is’, maar dat ze hier nu geen tijd voor hebben.
 
We Share is een gezamenlijk initiatief van IntEnt, Hivos en de EU en is erop gericht tweede generatie migranten aan te zetten tot duurzamer geefgedrag aan het land van herkomst.  We Share roept mensen om kleinschalige duurzame projecten in de landen Marokko, Ghana, Turkije, Ethiopië en Suriname te steunen. Kijk op de site www.weshareholders.eu voor meer informatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here