7.5 C
Alba Iulia
zaterdag, september 30, 2023
No menu items!

WTC Twente en WTC Istanbul ondertekenen partnership agreement

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Het World Trade Center (WTC) Twente en het WTC Istanbul hebben op 26 mei een partnership agreement ondertekend. Passend binnen de doelstellingen van de World Trade Centers Association gaan beide WTC’s hun onderlinge band versterken.
Directeur Haluk Kanca van het WTC Istanbul noemt het ‘a starting point in the intensification of the cooperation between the two World Trade Centers to increase international activities’. Op 25 mei zijn de eerste gesprekken geweest tussen het WTC Istanbul en regionale bedrijven die naar Turkije willen exporteren. Freerk Faber, directeur WTC Twente, geeft aan dat dit ‘nieuwe wegen opent om ingang te krijgen op de Turkse markt’. Voor enkele bedrijven uit Istanbul zijn contacten gelegd met bedrijven in de Euregio.
Stimulering
De voornaamste doelstelling van de overeenkomst is het stimuleren van internationale handel. Voor bedrijven uit Istanbul moet het op deze manier makkelijker worden om entree te krijgen op de Nederlandse markt. Via het WTC Istanbul wordt voor bedrijven uit de Euregio een gemakkelijker ingang in Turkije gecreëerd. Dit zal gebeuren door het uitwisselen van handelsinformatie, het organiseren van handelsmissies en deelname aan beurzen.
Bezoek
Een delegatie van het WTC Istanbul bracht eind mei een een bezoek aan Twente. Op het programma stond onder meer een ontmoeting met leden van de WTC Twente Business Club, organisaties betrokken bij de Internationale Agenda van Twente en een vertegenwoordiging van de Turkse gemeenschap in Twente. Op deze manier maakt het WTC duidelijk wat Twente op economisch gebied te bieden heeft. De focus ligt op de sectoren ‘mechatronica’ (metaal en machinebouw) en ‘materials’ (textiel en meubels).
Vlnr: directeur Freerk Faber (WTC Twente), directeur Haluk Kanca (WTC Istanbul) en burgemeester Frank Kerckhaert.
Bron: http://www.hengelo.nl/smartsite.dws?id=80085

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here