7.5 C
Alba Iulia
donderdag, november 30, 2023
No menu items!

Turkije wordt partnerland op CeBIT 2011

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Op de CeBIT 2011 die van 1 tot en met 5 maart 2011 in het Duitse Hannover plaatsvindt, mag Turkije ‘Partner Country’ spelen. Volgens de beursorganisatie groeit de Turkse markt voor it en telecommunicatie de laatste jaren fors. Voor 2010 is een groei van acht procent aangekondigd op een handelsvolume van twintig miljard euro. In 2010 stond Spanje centraal tijdens de beurs.
Het Europese onderzoeksinsituut EITO heeft becijferd dat de Turkse ict-markt in 2009 een stijging van twee procent liet noteren met een totale omzet van 18 miljard euro. Belangrijkste aanjagers: de vraag naar ict-uitbestedingsdiensten en de investeringen in de telecommunicatie-infrastructuur. EITO voorziet zelfs een nog grotere groei in 2010 – acht procent – waarmee de Turkse markt betere verwachtingen kent dan de Europese tegenhangers.
De opkomst van de Turkse ict-markt is een reden geweest voor de CeBIT om Turkije uit te kiezen als het nieuwe themaland. Daarnaast geldt het land als een van de belangrijkste handelspartners van Duitsland. Op de grootste ict-vakbeurs ter wereld krijgen Turkse ict-bedrijven de gelegenheid zich extra te etaleren. Daarnaast zal naar verwachting de Turkse premier de CeBIT 2011 openen.
Ook Nederlandse ict-bedrijven laten hun oog op de Turkse markt vallen. Zo sloten de bedrijfssoftwareleveranciers Exact en Triodor recent een joint-venture voor de verkoop van de webversie Exact Online in Turkije.
Read more: http://www.computable.nl/artikel/ict_topics/ictbranche/3382251/2379258/turkije-wordt-partnerland-op-cebit-2011.html#ixzz0qBpgWEqZ

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here