7.5 C
Alba Iulia
zaterdag, september 30, 2023
No menu items!

Turkije vormt unie met Syrië, Jordanië en Libanon

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Turkije, Syrië, Jordanië en Libanon hebben besloten een zone te vormen waarbinnen ‘vrij verkeer van goederen en personen’ mogelijk moet worden. Andere geïnteresseerde landen worden uitgenodigd zich hierbij aan te sluiten.
De Turkse minister van buitenlandse zaken Ahmet Davutoglu heeft dit donderdag gezegd.
Toetreding EU
De nieuwe zone moet niet worden gezien als een alternatief voor de Europese Unie, zei Davutoglu. Turkije wil nog steeds graag toetreden tot de EU, maar het blok ‘kan en mag de Turkse relaties met zijn buren niet beperken’, zei hij.
De overeenkomst tussen de vier landen werden werd donderdag beklonken tijdens het Turks-Arabisch Economisch Forum in Istanbul. Arabische deelnemers gaven de Turkse premier Recep Tayyip Erdogan een ovationeel applaus toen hij het podium op kwam.
Turkije is in het Midden-Oosten sterk in aanzien gestegen door zijn houding ten opzichte van de Israëlische blokkade van Gaza en de sancties van de Verenigde Naties tegen Iran.
Bron: http://www.volkskrant.nl/buitenland/article1388665.ece/Turkije_vormt_unie_met_Syrie%2C_Jordanie_en_Libanon

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here