7.5 C
Alba Iulia
donderdag, november 30, 2023
No menu items!

Turkije wil meer samenwerking met Arabieren

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Turkije beschouwt de economische en politieke samenwerking met Arabische landen als een succesmodel en hoopt dat nog meer Arabieren in Turkije gaan investeren.
Dat de Turkse regering door deze nauwere banden de kritiek krijgt afstand te nemen van Europa, is ”smerige propaganda”.
Dat zegt de Turkse premier Recep Tayyip Erdogan. Nog maar een paar jaar geleden stond Turkije op het punt van oorlog met buurland Syrië. Nu staan beide landen op goede voet en geldt er een vrij reizen met het land, maar ook met Libanon, Jordanië en andere Arabische landen. Ook is de handel tussen de landen toegenomen, aldus de premier.
Erdogan herhaalde zijn kritiek op het beleid van Israël ten opzichte van de Palestijnen. ”Er is geen sprake van vrede zolang Gaza afgesloten is”, zei Erdogan. Hij zei ook dat Turkije niet zal zwijgen over ’massamoord’ op Palestijnen en Israëlisch ’staatsterrorisme’.
Voordat Israël eind mei een scheepsvloot aanviel die de blokkade van de Gazastrook wilde breken, was er sprake van vriendschap tussen Turkije en Israël.
Bron: http://www.agd.nl/10102509/Nieuws/Artikel/Turkije-wil-meer-samenwerking-met-Arabieren.htm

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here