7.5 C
Alba Iulia
donderdag, november 30, 2023
No menu items!

Weer een allochtoon aan de lijn

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

‘Weer een allochtoon aan de lijn:’
 
‘Ahmet niet thuisch..  Mohamed isch werken..  ikke niet spreken Nederlands..’
 
Dit zijn enkele uitspraken die we dagelijks te horen krijgen als we allochtone klanten bellen voor het maken van een betalingsafspraak of – regeling. Door de economische crisis worden we hier jammer genoeg vaker mee geconfronteerd. En hoe kan dit opgelost worden terwijl je in veel bedrijven niet eens de eigen taal van herkomst mag spreken??
 
Stel je het volgende voor;
 
Je bent op vakantie in Turkije en je hebt zojuist geen voorrang gegeven aan rechts, een discussie ontstaat en je begrijpt er geen snars van. Een kleine deuk met grote gevolgen.
Dan komt Hasan aangelopen en hij bemiddelt in het Nederlands de afwikkeling van de schade.
Je hebt geluk; Hasan is in Nederland opgegroeid en beheerst beide talen. Wat een opluchting!
 
‘Niemand wil aangesproken worden in de taal die je niet begrijpt’
 
Miscommunicatie en een foutieve benadering hebben vaak als gevolg langlopende discussies en emotionele gesprekken waarbij de debiteur juist dichtklapt (overlevingsfase) in plaats van het met elkaar in contact komen.
Juist bij telefonisch contact wordt stemverheffing aangewend om gelijk te krijgen. Er wordt niet meer met begrip naar elkaar geluisterd en het resultaat is een overspannen beller en een gefrustreerde debiteur.
 
Dit kan en zal anders aangepakt worden!
 
Mondial Incasso benadert de debiteur vanuit de eigen culturele normen en waarden. Wij bieden de debiteur – en onze cliënten – hiermee de mogelijkheid om zowel mondeling als schriftelijk te communiceren in de taal die zij het beste beheerst. Dit is niet het enige onderscheidende vermogen van Mondial Incasso. Zij houdt tevens actief rekening met de sociale persoonlijke omstandigheden.
Hierdoor is Mondial Incasso in staat om direct tot een acceptabele, maar zeker reëlere oplossing en incassoresultaat te komen.
 
Onze visie is heel duidelijk;
 
“Het bewerkstelligen van betere incassoresultaten op basis van een vooraf, op sociaal culturele gronden, gedefinieerde doelgroepbenadering!”
 
Met dit uniek concept richten wij ons op een continue veranderde samenleving en diens sterk variërende etnische diversiteit, in de breedste zin van het woord.
Zo dragen wij ons steentje bij aan een maatschappelijk verantwoord ondernemen.
Bron: http://www.mondial-incasso.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here