7.5 C
Alba Iulia
zondag, september 24, 2023
No menu items!

Turkije begint nu met de kersen uit Afyon

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Het kersenseizoen is alweer een tijdje aan de gang. Bij Aqui Fruit & Greens bv worden dagelijks kersen aangevoerd. De importeur heeft kersen uit Turkije, Spanje en Italië in het assortiment. “De Italiaanse zijn dit seizoen echter vrijwel van de markt en Spanje is door slechte weersomstandigheden vertraagd en heeft minder beschikbaar”, vertelt Daniëlle Stijntjes.
Turkije begint nu met de kersen uit Afyon. “Deze Salihli-kersen zijn vergelijkbaar met de Bing-variëteit, een donkere harde en zoete kers”, aldus Daniëlle. Deze kers wordt verhandeld onder het merk Troy, waarvan Aqui ook de Sultana-druiven van heeft. De kersen zullen tot ongeveer 20 juli verkrijgbaar zijn. De importeur verwacht volgende week de eerste aanvoer uit dit gebied.
Door het mooie weer begint de vraag naar de kersen nu ook echt te komen. “We weten nog niet of we aan de vraag kunnen blijven voldoen nu de weersverwachtingen zo goed zijn.” De afzet van de kersen verloopt dan ook uitstekend met prima prijzen.
Begin volgende week zullen ook de eerste suikerabrikozen binnengekomen, onder het merk Alvural. Deze echt zoete abrikoosjes zijn afkomstig uit de regio Malatya in centraal Turkije. De naam suikerabrikoos doet recht aan de zoete smaak want de abrikozen hebben een brixgehalte van maar liefst 20.
Voor meer informatie:
Aqui Fruit & Greens BV
Tel: 077-3231000
Bron: http://www.agf.nl/nieuwsbericht_detail.asp?id=59767

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here