7.5 C
Alba Iulia
vrijdag, december 1, 2023
No menu items!

Einde dreigt voor Cyprus Turkish Airlines na terugtrekking Atlasjet

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Het doek lijkt gevallen voor de noodlijdende luchtvaartmaatschappij Cyprus Turkish Airlines (KTHY). De onderneming uit Turks Cyprus kampt met een schuldenlast van honderd miljoen dollar en verkeert op het randje van faillissement. De enige reddingsboei leek het Turkse Atlasjet te zijn, maar deze maatschappij ziet af van een samenwerking met KTHY.
if (typeof(et_ord)==’undefined’)
et_ord=Math.floor(Math.random()*10000000000000000);
if (typeof(et_tile)==’undefined’) et_tile=1;
document.write(”);
Alle vluchten van KTHY zijn voor onbepaalde tijd gestaakt. In een verklaring laat het management van de Turks Cypriotische luchtvaartmaatschappij weten met man en macht te werken aan een doorstart van het bedrijf. KTHY probeert haar passagiers over te boeken op vluchten van andere maatschappijen.
De hoop van Cyprus Turkish Airlines was gevestigd op het private Atlasjet dat zich eerder bereid toonde in KTHY te investeren. Na het staken van de vliegactiviteiten door KTHY heeft Atlasjet echter aangekondigd de nog prille samenwerkingsovereenkomst te ontbinden. Volgens de Turkse luchtvaartmaatschappij valt er weinig meer te redden aan KTHY. Atlasjet vreest dat de Airbus A320’s en Boeing 737-800’s van KTHY door de leasemaatschappijen worden teruggehaald. Bovendien hekelt de onderneming de recente stakingen onder het personeel van Cyprus Turkish Airlines.
KTHY, opgericht in 1974, vloog vanaf Ercan International Airport bij Nicosia naar een groot aantal bestemmingen in Turkije. Ook onderhield de luchtvaartmaatschappij lijndiensten naar Duitsland en Groot-Brittannië. De vluchten naar Europa moesten een verplichte stop maken op Turks grondgebied, omdat Europa het noorden van Cyprus niet erkend als een zelfstandige republiek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here