7.5 C
Alba Iulia
zondag, september 24, 2023
No menu items!

Economische missie afvalwaterzuivering naar Turkije, 20 t/m 23 oktober 2010

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Datum: 24.06.2010
Van 20 t/m  23 oktober 2010 organiseert NL EVD Internationaal een economische missie op het gebied van afvalwaterzuivering naar Turkije. De focus ligt op afvalwaterzuivering en energie-efficiëntie in de afvalwaterzuivering.
De reis naar Istanbul en Ankara staat onder leiding van Peter Glas, voorzitter van de Unie van Waterschappen. De missie komt tot stand in nauwe samenwerking met de Unie van Waterschappen, het Netherlands Water Partnership, de Wateralliance en NL Innovatie. Bij de organisatie zijn ook de Nederlandse ambassade in Ankara en het consulaat-generaal in Istanbul betrokken.
Het doel van de missie is Nederlandse bedrijven te koppelen aan Turkse bedrijven en overheden. Dit gebeurt in de vorm van matchmaking; individuele afspraken met potentiële Turkse counterparts. Gedurende de reis vinden ook collectieve activiteiten plaats waarbij u informatie over de ontwikkelingen van de lokale markten krijgt.
Direct online aanmelden
Graag nodigen wij u uit om deel te nemen aan deze missie.
U ontvangt een e-mailbevestiging van uw aanmelding.
Sluitingsdatum voor aanmelding is 30 juli 2010.
Aanmeldingen worden behandeld op volgorde van binnenkomst.
Na aanmelding krijgt u meer informatie over de uitwerking van de voorbereidingen van de reis.
Programma
Tijdens een officiële receptie en lunch krijgt u de mogelijkheid nieuwe contacten op te doen en bestaande banden aan te halen.
Daarnaast presenteren de Internationale Financiële Instellingen (IFI’s) en de Europese Commissie de projectenportefeuille. Twee Government-to-Government (G2G) projecten op het gebied van (energie-efficiëntie in) afvalwaterzuivering worden met een high level seminar afgesloten. In deze projecten zijn goede relaties opgebouwd met het ministerie van Milieu (MoEF), de Iller Bank en de Turkse Vereniging van Gemeenten (TMU). Aangezien de overheid een grote rol speelt in de waterzuivering kunnen deze contacten van belang zijn in eventuele acquisitie.
Voor het high level seminar worden – naast vertegenwoordigers van MoEF, Iller Bank en TMU – onder meer officials uitgenodigd van het ministerie van Binnenlandse Zaken, Turkse provincies en gemeenten en waterzuiveringsbedrijven zoals ASKI en ISKI.
Naar het voorlopige programma
Waarom deelnemen
De afsluiting van de projecten en de publiciteit die het bezoek genereert, kan voor u leiden tot nieuwe ingangen bij potentiële partners. De missie kunt u ook aangrijpen om de door u geplande bijzondere activiteiten, zoals de ondertekening van een contract, aanstelling van een agent, opening van een lokaal kantoor, plaats te laten vinden tijdens het bezoek.
Ook zal ongetwijfeld blijken dat een aantal dagen samen optrekken een uitstekende manier is om met de deelnemende bedrijven en officials ervaringen en informatie uit te wisselen.
Turkije waterzuivering
Turkije heeft voor de komende jaren grote bedragen gereserveerd voor het verbeteren van haar waterhuishouding (27 miljard Euro tot 2013). Een groot aantal nieuwe waterzuiveringsinstallaties zal gebouwd worden en de bestaande waterzuiveringen zullen worden verbeterd. Het gaat daarbij om zowel zeer grote installaties in de grote steden als om kleinere installaties in de provincies. AgentschapNL heeft twee Government to Government (G2G) projecten ontwikkeld om de Turkse inspanningen op dit terrein te ondersteunen. Een consortium onder leiding van Ameco ondersteunt de Iller Bank, Ministerie van Milieu en de Turkse Vereniging van Gemeenten op het gebied van waterzuivering in kleine en middelgrote gemeenten. In het tweede project werken AgentschapNL en de Vereniging van Waterschappen samen met het Ministerie van Milieu aan het verbeteren van de energie efficiëntie in waterzuiveringen.
Ga voor precieze cijfers over de behoeften, plannen en budgetten van de Turkse overheid naar de sectorstudie Turkije waterzuivering
Naast technologie en civiele techniek bestaat in Turkije vooral behoefte aan kennis voor het beter organiseren van afvalwaterzuivering:
gedecentraliseerd waterbeheer;
geïntegreerd waterbeheer (drinkwater, afvalwater, enz.);
betere samenwerking tussen verschillende belanghebbende organisaties;
verbeteren van capaciteit en kennis niveau van afwaterzuiveringsinstallatie operators.
Dit levert veel kansen op voor Nederlandse bedrijven en consultants.
Kosten
De deelnemerskosten bedragen 500 euro per bedrijf, exclusief de zelf te betalen reis- en verblijfskosten.
Plaats:
Istanbul en Ankara
Organiserende instantie(s):
NL EVD Internationaal, Unie van Waterschappen, Netherlands Water Partnership, Wateralliance, NL Innovatie
Inlichtingen bij:
NL EVD Internationaal
unit Missies Projecten Evenementen (MPE)
Elov Weelinck
Telefoon: (088) 602 15 69
E-mail: elov.weelinck@agentschapnl.nl
Angélique Uding
Telefoon: (088) 602 11 65
E-mail: angelique.uding@agentschapnl.nl
Meer informatie:
Sectorstudie Turkije: waterzuivering
 
Bron: NL EVD Internationaal-evenement
Bron: http://www.evd.nl/zoeken/showbouwsteen.asp?bstnum=275949

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here