7.5 C
Alba Iulia
donderdag, november 30, 2023
No menu items!

Turkije vreest olielekkages in Bosporus

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Turkije wil dat internationale oliebedrijven pijpleidingen over land aanleggen en olie niet langer per tanker door de Bosporus varen om zo het risico op olielekkages in zee te verlagen. Dat heeft de Turkse minister van energie, Taner Yildiz, donderdag gezegd.
De regering heeft oliebedrijven voorgesteld een pijpleiding aan te leggen van Samsun, een havenstad in de Zwarte Zee, naar Ceyhan in de Middellandse Zee. Daarnaast wil Turkije dat plannen voor een pijpleiding tussen Bulgarije en Griekenland worden uitgevoerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here