7.5 C
Alba Iulia
maandag, december 4, 2023
No menu items!

Vernieuwd SunExpress neemt 25e toestel in ontvangst

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Het Turks-Duitse SunExpess heeft donderdag (30 juni) haar 25e vliegtuig in ontvangst genomen. De nieuwe aanwinst is een Boeing 737-800, het vliegtuigtype dat de ruggengraat van de maatschappij vormt. SunExpress is deze zomer een dagelijkse bezoeker op Schiphol en vliegt tevens twee per week vanaf Eindhoven Airport.
De huidige vloot van het bedrijf bestaat uit 22 Boeing 737-800’s en drie 757-200’s. De drie 757’s zijn in het drukke zomerseizoen nog nodig, maar worden in het najaar van de hand gedaan. Daarvoor in de plaats komen nog drie nieuwe 737-800’s. Boeing levert de vliegtuigen af in het nieuwe kleurenschema van SunExpress, dat begin mei werd gepresenteerd. Een van de Boeing 737’s in de vloot werd begin dit jaar bovendien voorzien van een speciaal blauw kleurenschema, ter ere van Istanbul dat zich in 2010 de culturele hoofdstad van Europa mag noemen.
Istanbul is een van de drie Turkse steden waar SunExpress een basis heeft. De luchtvaartmaatschappij vliegt sinds 2008 vanaf Sabiha Gökçen International Airport in het Aziatische deel van Istanbul. De andere twee thuishavens van SunExpress zijn Antalya en Izmir.
SunExpress – vorig jaar goed voor 5,6 miljoen passagiers – is een joint venture van Turkish Airlines en Lufthansa. Het bedrijf richt zich sinds de oprichting in 1989 voornamelijk op vluchten tussen Turkije en Duitsland, maar is ook binnen Turkije en op andere internationale markten sterk gegroeid. Vanaf Schiphol vliegt de onderneming naar Antalya en Izmir, vanaf Eindhoven Airport alleen naar Antalya.
De route tussen Schiphol en Istanbul die SunExpress vorig jaar begon, heeft niet lang bestaan. In februari zette de luchtvaartmaatschappij er een punt achter, vanwege tegenvallende belastingstelling. Het bedrijf wil de lijndienst naar de populaire Turkse metropool later wel weer hervatten.
 
Bron: http://www.luchtvaartnieuws.nl/news/default.asp?cat=all&id=35457

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here