7.5 C
Alba Iulia
donderdag, november 30, 2023
No menu items!

Impuls in Turkse scheepsbouw biedt exposanten Europort Istanbul kansen

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Turkse overheid stelt garantiefonds van 400-500 miljoen dollar beschikbaar voor scheepsbouwsector
Om de Turkse scheepsbouwsector een impuls te geven, stelt de Turkse overheid vanaf medio juli een garantiefonds van 400-500 miljoen dollar beschikbaar. Deze ontwikkeling stelt scheepswerven in staat opnieuw investeringen te doen. De toonaangevende maritieme vakbeurs Europort Istanbul, die van 23 tot en met 26 maart 2011 plaatsvindt, is het platform bij uitstek om in contact te komen met deze scheepswerven.
Voorzitter van de Chamber of Maritime Trade (DTO), Metin Kalkavan, geeft aan dat het garantiefonds naar verwachting de afbouw van 60 à 100 schepen zeker zal stellen; ruim 15% van het aantal schepen dat momenteel ligt te wachten op afbouw. Daarmee wordt een jaar lang werkgelegenheid gecreëerd in de Turkse maritieme sector voor minimaal 30.000 mensen.
De verwachting is dat het garantiefonds een substantiële bijdrage zal leveren aan het herstel van de getroffen scheepsbouwsector. Bovendien verwacht men dat de financiële garantiestelling als katalysator werkt voor het activeren van bevroren leningen bij Turkse banken ter waarde van 2,5 miljard dollar ten behoeve van de scheepsbouw.
Europort Istanbul
Van 23 tot en met 26 maart 2011 vindt de toonaangevende maritieme vakbeurs Europort Istanbul voor de 11e keer plaats in het Istanbul Expo Center. Dit moderne beurscomplex is gelegen op 5 minuten afstand van het internationale vliegveld en ligt nabij het belangrijke scheepsbouwgebied Tuzla. Europort Istanbul wordt bezocht door circa 8.000 maritieme professionals, onder wie beslissingsbevoegde afgevaardigden van een groot aantal Turkse scheepswerven. In het licht van de positieve ontwikkelingen in Turkije is Europort Istanbul de gelegenheid bij uitstek om in te spelen op de kansen die zich de komende periode zullen voordoen. Voor meer informatie over de beurs, zie: http://www.europort-istanbul.com
Bron: http://www.ahoy.nl/ahoy.cfm?action=showcontent&site_id=1&c_id=60&news_id=951

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here