7.5 C
Alba Iulia
maandag, december 4, 2023
No menu items!

Turkije boekt economisch succes

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Turkije is een snelgroeiende economische macht. Het staat er in menig opzicht beter voor dan menig land dat deel uitmaakt van de Eurozone. Op China na, toont het de hoogste groeicijfers (11,4 procent in het eerste kwartaal) en heeft vergeleken met de meeste Europese landen een jonge beroepsbevolking. 
 
Tien jaar geleden had het ‘achterlijke’ Turkije nog een tekort op de begroting van 16 procent van het bruto nationaal product. Tegenwoordig loopt dat tekort richting de 3 procent. De verwachting is dat het daar volgend jaar onder ligt. Een belangrijk criterium voor de toelating tot de EU. De totale staatsschuld ligt ook ruim onder de Europese eisen die overigens door veel Europese landen zelf al niet meer worden gehaald. Alleen de inflatie in Turkije ligt met 8 procent nog op een hoog niveau. Daarmee is Turkije rijp voor de toetreding tot de EU. De vraag is echter of het dat nu nog wel wil.
 
Het Turkse succes wordt voor een groot deel toegeschreven aan de regering van Recep Tayyip Erdogan, die de laatste jaren conservatief sociaal beleid combineerde met een behoedzame economische politiek.
Bron: http://www.ftm.nl/copypaste/turkije-boekt-economisch-succes.aspx

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here