7.5 C
Alba Iulia
zaterdag, september 30, 2023
No menu items!

Zuid-Cyprioten boos op Jennifer Lopez

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Zangeres Jennifer Lopez is gevraagd om op 24 juli de opening van een Cypriotisch hotelresort op te luisteren met een optreden, zo schreef de Britse krant The Guardian dinsdag.
De Amerikaanse zangeres ging op het voorstel in en ontketende daarmee een stortvloed aan kritiek vanuit de Grieks-Cypriotische gemeenschap in onder meer de Verenigde Staten. Het vijfsterren Cratos Premium hotel staat namelijk op gebied dat in 1974 bezet is door Turkije en sindsdien enkel door de Turkse staat erkend wordt.
Het Cyprus Action Network of America (CANA) plaatste een brief van activiste Fanoulla Argyrou aan Lopez. Het CANA riep mensen op Lopez via haar agentschap te verzoeken haar bezoek aan het hotel in Kyrenia af te zeggen.
Ook is er een pagina opgericht op de internationale netwerksite Facebook onder de titel ‘Against Jennifer Lopez performing in occupied Cyprus’, die nu door ruim 17.000 Facebookleden wordt gesteund. De oprichters van deze pagina zeggen niet verbonden te zijn aan CANA.
De rechtse Grieks-Cypriotische politieke partij L.A.O.S., die een zeer populistisch profiel heeft, beweert dat Jennifer Lopez door de Amerikaanse overheid verzocht is haar optreden af te zeggen. Lopez zelf heeft nog niet gereageerd op het verzoek van de Grieks-Cyprioten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here