7.5 C
Alba Iulia
zondag, september 24, 2023
No menu items!

Gemeente Deventer ondersteunt Turkse brandweer

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

De gemeente stelt eenmalig € 25.000 beschikbaar aan de Unie van Zuid-Oost Anatolische Gemeenten (GABB) om een bescheiden trainingscentrum in de regio te realiseren.
De gemeente Diyarbakir stelt de grond beschikbaar. De GABB vergoedt de materiële kosten en is verantwoordelijk voor het opzetten van het centrum, het verdere beheer, het onderhoud en de exploitatie.
In de periode 2008/2009 heeft de gemeente Deventer, ondersteund door de brandweerkorpsen uit Enschede en Amsterdam/Amstelland, een project in Turkije (regio’s Thracië en Zuid-Oosten) uitgevoerd. Samen met gemeenten en regionale overheden in Turkije, zijn de mogelijkheden rond het opzetten van regionale trainingscentra in kaart gebracht.  De samenwerking vond plaats binnen het LOGO – East II Programma van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten.
Trainingscentrum
Na afloop van het geslaagde project blijkt dat er met name in Zuid-Oost Anatolië regionaal bestuurlijk draagvlak is voor een kleinschalig op te zetten trainingscentrum. De brandweer is in deze regio het slechtst geëquipeerd; elke trainingsfaciliteit ontbreekt. De gemeente Deventer vindt het van belang dat zij, om het VNG project af te ronden, kan bijdragen aan het realiseren van een kleinschalig trainingscentrum en aan het opbouwen van minimale trainingscapaciteit in Zuid-Oost Turkije.
Trainingsessies
Ook geeft de brandweer Deventer op basis van de behoeftes van de Turkse partners invulling aan twee trainingsessies in het nieuwe centrum. Het brandweerkorps van Enschede ondersteunt dit initiatief en is ook inhoudelijk hierbij betrokken.
Professionalisering
Het project draagt bij aan de professionalisering van de brandweer in de regio Zuid-Oosten van Turkije en aan het versterken van het lokale en regionale bestuur aldaar.
Bron: http://www.deventer.nl/nieuws-2/deventer-nieuws/2010/7/9/gemeente-deventer-ondersteunt-turkse-brandweer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here