7.5 C
Alba Iulia
zaterdag, september 30, 2023
No menu items!

Groene babykleding uit Turkije

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Babykleding van organisch materiaal. Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar dat neemt niet weg dat het een gat in de markt is. Thea van Daalen, de drijfveer achter Hopsan babykleding, heeft dit ondervonden.
“Er zijn al 12 winkels verspreid over Europa waar de kleertjes verkocht worden. En over 2 weken ga ik met mijn collectie naar een babybeurs in Parijs. Dat het zon succes is had ik niet durven dromen,” vertelt Van Daalen.
Het idee achter de kleertjes is vooral mensen bewust te laten nadenken over de natuur, het productieproces én de arbeidsomstandigheden. “Ik weet dat het bedrijf waar ik de collecties laat maken werknemers niet onderbetaalt. De kleertjes worden vervaardigd in Turkije, bij een familiebedrijf. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het milieuvriendelijk produceren van kleren. Ze zijn in het bezit van machines die kleren maken in zijn geheel zonder naad én zonder garenverspilling,” aldus van Daalen.
Teer huidje
De meest gebruikte grondstof is biologisch katoen. Dit katoen is onbespoten en geteeld op een natuurlijke wijze. “Vooral voor een teer babyhuidje is dit natuurlijk geweldig. Babys kunnen eerder last hebben van irritaties, en ik ben ervan overtuigd dat organische materialen kunnen bijdragen aan de gezondheid van een baby.”
Een leuk detail aan de babykleertjes, is het zakje met een zonnebloempitje dat aan elk kledingstuk hangt. “Ik vind het belangrijk dat kinderen van kleins af aan respect hebben voor de natuur. Zelf ben ik opgegroeid op het platteland. Er zijn kinderen die denken dat een krop sla uit de supermarkt komt, dat moet veranderen. Vandaar het zonnebloempitje dat de kinderen kunnen planten en op die manier de mechanismen van de natuur beter begrijpen. Dat zonnebloempitje naai ik er overigens eigenhandig op, veel mensen weten dat niet en denken dat het rechtstreeks uit de fabriek komt.”
Koffertje drijfkracht
Dat Thea van Daalen verantwoordelijk is voor elk detail is een bewuste keuze geweest. “Van knoopje tot ritssluiting, overal heb ik me mee bemoeid. Ik wilde het echt míjn project maken. Natuurlijk is het vermoeiend, maar toen uiteindelijk de collectie van maarliefst 2000 kledingstukken binnenkwam, stond ik te springen.”
Toch begon op het moment dat de collectie binnen was het echte werk pas. Want hoe breng je organische babykleding aan de man? “Met een koffertje en wat drijfkracht. Ik ben winkels afgegaan met wat samples. Ik ben niet in het bezit van verkooptalent dus het was een hele uitdaging. Gelukkig is het wel gelukt. De mooiste herinnering heb ik aan een klein winkeltje in Engeland, iedereen was zo enthousiast.”
Dat de bezoekers van de beurs in Parijs op 2, 3 en 4 juli óók enthousiast zullen zijn over Hopsan weet van Daalen zeker. “We hebben er heel wat werk in gestoken, dus daar kunnen we ook de vruchten van plukken.”
Meer informatie is te vinden op de website van Hopsan: http://www.hopsan.nl/
google_protectAndRun(“render_ads.js::google_render_ad”, google_handleError, google_render_ad);
Bron: http://www.deweekkrant.nl/artikel/2010/juni/22/groene_babykleding_scoort_thea_van_daalen_met_e

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here