7.5 C
Alba Iulia
zaterdag, maart 25, 2023
No menu items!

42 fabrieken geopend in Zuid-Oost Turkije

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

De 4e industriële zone bij Gaziantep in het Zuid-Oosten van Turkije is feestelijk geopend door betrokken ministers en zakenlieden. De nieuwe fabrieken richten zich op textiel, industriële machinerie, autoproductie, voedselproducten en gezondheidsproducten.
Momenteel zijn 42 fabrieken voltooid in de 4e zone, en worden er nog 28 gebouwd. Huisvesting word verzorgd door de sociale woningbouwvereniging TOKI, waarbij woningen uiteindelijk eigendom worden van de huurders.
De Turkse overheid probeert door economische stimulans en het aanleggen van irrigatiesystemen de levensstandaard van het Zuid-Oosten van Turkije te verbeteren. Ook het openen van de grens met de Arabische buurlanden heeft bijgedragen aan de positieve ontwikkelingen in het gebied. De economische regio bij Gaziantep is hierin extra belangrijk vanwege zijn nabijheid tot Syrië, Libanon, Jordanië en Irak. De zone verzorgd momenteel zo’n 90.000 banen en levert jaarlijks 3,5 miljard dollar aan export op. Het doel is om dit in enkele jaren te verdubbelen.
Bron: http://www.hurriyetdailynews.com/n.php?n=42-industrial-plants-opened-in-turkey8217s-southeastern-city-2010-08-16

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here