7.5 C
Alba Iulia
donderdag, november 30, 2023
No menu items!

Een nieuwe hotspot?

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Deze zomer wilden we dichtbij Istanbul naar een toeristisch oord dat zon, zee, strand, cultuur en historie in zich moest verenigen. Onze zoektocht duurde niet lang, want al snel stuitten we op het stadje Amasra aan de Zwarte Zee. Asmara ligt in de provincie Bartin, op ongeveer vijfenhalf uur rijden van Istanbul.
Amasra heette in de oudheid Sesamos en is in de zesde eeuw voor Christus gesticht door inwoners van Milete. De stad ligt op een door twee inhammen gevormd schiereiland. Zeker de oostkust is een uitstekende plek voor zwemmers en zonaanbidders. Op een rotsige kaap verrijzen de muren van een Byzantijnse citadel, waarbinnen zich een kerk bevond, nu de Fatih Moskee. De necropolis dateert uit de Romeinse tijd.
Wanneer u langs de kust in oostelijke richting verdergaat, komt u in Çakraz (15 kilometer ten oosten van Amasra), een typisch vissersdorp met prachtige stranden, prima accommodaties en uitstekende restaurants. De kronkelige weg tussen Çakraz en Inebolu gaat langs steile berghellingen en biedt een spectaculair uitzicht.
Lees verder hieronder:
Bron: http://www.reis-affiliate.nl/blog/1012/Een-nieuwe-hotsp

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here