7.5 C
Alba Iulia
donderdag, november 30, 2023
No menu items!

Turkije ondergewaardeerd?

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

De Turkse economie groeide met 11.7% in het tweede kwartaal 2010 ten opzicht van het tweede kwartaal 2009. Hiermee was het met China de hardst groeiende economie in de wereld. De belangrijkste Turkse beursindex, de XU 100, heeft recent een nieuw all time high neergezet maar handelt  toch nog op een bescheiden koerswinst verhouding van 9.7 op basis van de geschatte winst over de komende 12 maanden.  De gemiddelde koerswinst verhouding van de index van opkomende markten ligt op 11.7 en dit impliceert een onderwaardering van bijna 20%. Is deze onderwaardering gerechtvaardigd?
Het politieke en invloedrijke Amerikaanse weekblad Newsweek reserveerde eind juli haar voorpagina om de aandacht op Turkije te richten met de mededeling: Turkey Rising.
Bondgenootschappen
Geconstateerd wordt dat Turkije economische bondgenootschappen aangaat met al haar buren. Ook die buren die vanuit westers mensenrechten perspectief als verwerpelijk worden beschouwd. De Turkse regering realiseert zich dat economische macht respect oplevert en dat daarvoor niet alleen meer de blik op het westen hoeft te worden gericht. Het toegenomen Turkse zelfvertrouwen heeft alles te maken met een stabiele regering, gericht op juridisch Europees gerichte hervormingen, en een “booming economy” (zie newsweek).
Lees verder op:
Bron: http://www.dekritischebelegger.nl/bric/turkije-ondergewaardeerd/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here