7.5 C
Alba Iulia
donderdag, november 30, 2023
No menu items!

Dj Ummet Ozcan draait op wereldniveau

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

De Puttense dj en producer Uhmet Ozcan is hard op weg beroemd te worden en druk bezig de wereldpodia te veroveren. Inmiddels wordt hij al geboekt voor optredens over de hele wereld en is hij een zeer geziene gast op grote evenementen in Nederland zoals Trance Energy en – volgend jaar – Sensation. Sinds grote dj’s als Ferry Corsten en Armin van Buren hem ontdekt hebben is hij volledig doorgebroken.
De sympathieke 28-jaar oude Ummet heeft zijn roots in Turkije maar is in Putten geboren en getogen. Als kind al was hij altijd met muziek bezig. Eerst zelf met een fluitje, maar later met zijn broer begon hij serieus muziek te maken en zijn eigen nummers te schrijven op zijn zolderkamer. Inmiddels heeft hij al twee eigen releases op zijn naam staan die wereldwijd uitkomen via het gerenommeerde label Spinnin Record en timmert hij flink aan de weg. Met radiohits op radio 538 en zijn remixes voor Ferry Corsten en Armin van Buren vindt hij internationaal aansluiting bij de grote namen, die zijn platen oppikken en draaien tijdens hun optredens.
De grote dj’s als Armin, Tiesto, Judge Jules (UK), John O Callaghan (UK) en Sander van Doorn lopen met hem weg en vragen hem om met hen samen te werken en remixen. Inmiddels stapt Ummet een aantal keer per maand op het vliegtuig om naast de grote namen te draaien op grote festivals in Australië, Amerika, Polen, Cyprus, Engeland, Ierland etc.
Muziek is zijn grote passie. ,,Ik heb echter nooit les gehad en kan ook niet echt noten lezen. Muziek moet je voelen”, zegt de Puttense wereldster. In 2006 kwam Uhmet met zijn eerste single uit via platenmaatschappij Basic Beat. Maar sinds zijn tweede single uitkwam in 2008 bij Spinnin Records, één van de grootste labels in de wereld, is het volgens hem ‘ontploft’ en is hij echt ontdekt. Inmiddels heeft hij van de muziek zijn werk gemaakt, maakt om de 3 of 4 maanden een nieuwe single en kan hij er ruim van leven. Daarnaast ontwerpt hij zijn eigen software programma’s voor het maken van geluiden met behulp van zijn eigen ontwikkelde synthesizers. Deze geluiden vinden ook weer gretig aftrek bij zijn collega producers. Regelmatig komen er in platen van dj’s als Armin van Buren of Sander van Doorn, typische Ummet Ozcan sounds voorbij.
,,Soms hoor ik iets, bijvoorbeeld een filmfragment of een deuntje en dan maak ik er zelf een nieuwe combinatie van. Ik geef er mijn eigen versie aan”, vertelt Uhmet op een terrasje voor de Aker in Putten, waar we de beroemde dj interviewen. ,,Ik kon mijn studio nog niet laten zien, want ik ben druk bezig mijn nieuwe huis in te richten, waar ik met mijn vriendin ga wonen en mijn eigen ruimte krijg”, zegt hij. Inmiddels krijgt Uhmet al veel fanmail. ,,Ongelooflijk, elke dag krijg ik wel tientallen berichtjes op internet en op facebook.”
Momenteel is de jaarlijkse DJ -Top 100 DJ voting weer begonnen. Dit wordt georganiseerd door het gerenommeerde Britse magazine DJ Mag
Op deze lijst staan de beste 100 dj’s van de wereld en wordt internationaal gezien als de lijst der lijsten: http://www.top100djs.net
Er kan dit jaar ook op Ummet worden gestemd, en het zou fantastisch zijn als er vanuit zijn eigen omgeving op hem gestemd wordt. Hij behoort tot de nieuwe generatie wereld dj’s en het zou geweldig zijn als 2011 zijn absolute doorbraak gaat betekenen.
Ummet blijft er echter rustig onder en houdt zijn nuchtere Puttense inslag. ,,Ik voel me hier thuis, lekker rustig en ik ken hier veel mensen”, zegt hij bescheiden.
Bron: http://www.puttenaer.nl/page/Lokaal/Regionaal/Lokaal-nieuws/Dj-Uhmet-Ozcan-draait-op-wereldniveau.585400.news

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here