7.5 C
Alba Iulia
maandag, december 4, 2023
No menu items!

Kritische cartoons op Turkse expositie

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Spotten met de islam is gevaarlijk. Toch stellen Nederlandse en Turkse tekenaars kritisch werk van hen tentoon in Turkije, een land waar persvrijheid niet vanzelfsprekend is.
De expositie is nu te zien in Istanbul, maar reist door naar Duitsland en Nederland.
Sinds de Deense cartoonrel weten tekenaars dat grappen over het geloof slecht kunnen vallen. Toch willen de Nederlandse cartoonist Joep Bertrams en zijn Turkse collega Sefer Selvi zich niet bang laten maken. “Je bent met een onderwerp bezig en je wilt een tekening maken. Dan ga je niet denken: ‘Mag dit? En van wie mag het wel? En van wie mag het niet?’, zegt Bertrams.
Zijn cartoons zijn te zien op de expositie die in oktober naar het oosten van Turkije gaat en in het voorjaar naar Duitsland. Daarna hopen de organisatoren hem naar Zwitserland te brengen.
In 2012 zijn de cartoons te zien in het Persmuseum in Amsterdam in het kader van 400 jaar betrekkingen tussen Nederland en Turkije.
Klik hier om meer cartoons van Sefer Selvi te bekijken. Klik hier om een cartoons van Joep Bertrams te bekijken.
Bron: rnw.nl
Bron: http://www.maroc.nl/forums/showthread.php?t=311377

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here