7.5 C
Alba Iulia
donderdag, november 30, 2023
No menu items!

Turkije maakt status waar op WK

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Turkije heeft er alles aan gedaan om het WK basketbal te mogen organiseren. De huidigelichting paart inmiddels klasse aan ervaring, en wordt in staat geacht om voor het eerst een grote prijs in de wacht te slepen. In het duel tegen Frankrijk om plaatsing voor de kwartfinales maakte de ploeg veel indruk: de verdediging was van graniet, terwijl de aanval een voor de tegenstanders akelige precisie etaleerde. Met een overtuigende 95-77 zege bereikte het thuisland moeiteloos de laatste acht. Daar mag ook Slovenië acteren na een eenvoudige 87-58 overwinning op Australië.
Verdedigen is in het basketbal een kunst apart, en deze beheersen de Turken tot in de puntjes. Alles dat daarvoor nodig is, hebben ze in huis. Lengte, snelheid, anticipatievermogen, en bovenal snelle handen. Met name de guards Kerem Tun?eri, Sinan Güler en Ender Arslan zijn met hun handen sneller dan hun eigen schaduw. De agressieve, wijde zoneverdediging van Turkije leverde daarom tal van onderscheppingen op, waaruit vervolgens flitsende fast-breaks werden gelopen en spectaculair afgerond.
In de gewone aanval speelt de al jaren in de NBA bij Toronto Raptors excellerende Hidayet Turkoglu een hoofdrol. De 31-jarige, 2.08 meter lange veteraan kan met zijn fluwelen techniek en superieur spelinzicht op alle posities uit de voeten en treedt dan ook regelmatig op als spelverdeler. Met 20 punten, waarvan 4 op 7 driepunters, was hij de absolute uitblinker. Tot groot enthousiasme van de 15.000 toeschouwers sloeg Turkije vlak voor rust het beslissende gat, om de tweede helft non stop door te stomen naar een eclatante zege.
Bron: http://www.telegraaf.nl/telesport/basketbal/7565990/__Turkije_maakt_status_waar_op_WK__.html?sn=telesport

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here