7.5 C
Alba Iulia
vrijdag, december 1, 2023
No menu items!

Hulpactie Kosovo van Turkse jongerenvereniging

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

De  Turkse jongerenvereniging die eerder een basisschool heeft opgeknapt in Kosovo, start nu een grootschalige actie om medische producten te verzamelen.
 
‘De actie moet Kosovo een handje helpen met de ontwikkeling van het door oorlog getroffen gebieden en moet een voorbeeld zijn voor toekomstige acties.’, aldus Hasan Türk, de voorzitter van de Bergse stichting ‘Bozporus’.
 
Basisschool
Eerder dit jaar vertrok een groep jongeren uit Bergen op Zoom naar de plaats Vushtrii, net buiten de hoofdstad Pristina. De jongeren gingen daar gedurende een week als vrijwilligers een basisschool opknappen.
 
Economie
Kosovo is in 2008 onafhankelijk verklaard. Daarvoor behoorde het gebied tot Servië. Echter erkennen de Serviërs de onafhankelijkheid niet en ziet het gebied als een provincie van het land. Door de onduidelijke status van Kosovo wordt de economische ontwikkeling sterk belemmerd. De gemiddeld jaarinkomen per inwoner bedraagt slechts 1.500 euro.
Gezondheidszorg
Ook moet de gezondheidszorg zich nog sterk ontwikkelen. Door een instabiele economie gaat dit niet vlot. Er is een sterk tekort aan medicijnen en ambulances en andere hulpverlenende branches.
Vertrek
Aanstaande vrijdag 10 september zullen Hasan Türk, mede-oprichter en initiatiefnemer, en zijn  Kosovaars collega Florim Kamberi en mede-vrijwilliger Ali Acar vroeg in de ochtend aan hun reis beginnen.
De planning is om zaterdag 11 september de bestemming te bereiken, ‘dit moet ook wel want er moet nog van alles voorbereid worden voor de overhandiging ceremonie’ zegt de heer Türk. Voor de ceremonie heeft de stichting Bozporus met hun contacten in Kosovo aantal vooraanstaande personen uitgenodigd, ambassadeur Nederland in Pristina dhr. Bosch, ambassadeur van Turkije in Pristina dhr. Ünler, Minister van Onderwijs dhr. Hoxha, burgemeester van de gemeente Vushtri dhr. Mulaku zijn enkele voorbeelden hiervan.
‘Een goede verloop van de ceremonie, een glimlach op de gezicht van de kinderen zijn de belangrijkste zaken. En een voorspoedige reis terug om verder te werken aan ons volgende project want er is meer’. Belooft, PR van de stichting Bozporus, Onur Atesyürek ons.
 
Voor meer informatie kunt u op de website www.bozporus.nl terecht, of mail naar info@bozporus.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here