7.5 C
Alba Iulia
donderdag, november 30, 2023
No menu items!

Authentiek Turks eten in Instanbul

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Het eerste restaurant in Zeeland met authentieke Turkse gerechten is een feit. Ruim een maand geleden opende Turks restaurant-café Istanbul.
Güler Diribas drijft samen met haar zoon Kürsat Istanbul. “In Zeeland was geen enkel echt Turks restaurant. Ik verzorg Turkse catering en merkte dat er best veel vraag naar is. Dit is een goede gelegenheid, ik ben zelf Turks en maak de echte Turkse gerechten, authentiek en origineel zoals dat hoort. Met variatie in ovengerechten, visgerechten, pangerechten, ossenhaas, voorgerechten koud en warm.”
Istanbul gebruikt veel groente en serveert ook vegetarische maaktijden. “Ik gebruik kruiden uit Turkije en dat is toch anders. Mensen herkennen dat van vakantie in Turkije. Willen mijn gasten iets Turks eten wat niet op de kaart staat, dan kan ik dat maken wanneer het tijdig doorgegeven wordt.”
Mezze
Gewilde gerechten bij Istanbul zijn Sac kavurma en Etil güvec, overheerlijke lamsvleesgerechten. “Top van de Turkse keuken”, lacht Güler. “Vooraf zetten wij gezellig kleine hapjes, mezze, op tafel.”
Binnenkort organiseert Diribas een avond met Turkse live muziek met een buikdanseres. Voor catering, grote groepen én in het weekend is reserveren aanbevolen. Dinsdag gesloten.
Turks restaurant café Istanbul, Magdalenastraat 5, Goes, 0113-226555
Bron: http://www.deweekkrant.nl/artikel/2010/september/14/authentiek_turks_eten_in_instanbul

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here