7.5 C
Alba Iulia
donderdag, november 30, 2023
No menu items!

Klachtenexplosie richting UPS voor ontslagen Turkse vakbondsleden

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

FNV Bondgenoten voert vandaag actie voor de 160 ontslagen vakbondsleden en tegen intimidatie bij UPS in Turkije. De actievoerders gaan vandaag het Groningse call-center van UPS de hele dag overladen met klachten over de behandeling van mensen.
De actie is internationaal. Ook in landen als Australië, Argentinië, België, Engeland, Noorwegen en Oostenrijk wordt vandaag actie gevoerd tegen de oneerlijke behandeling door UPS. Zij willen ook dat UPS de Turkse vakbond TÜMTIS erkend.
Schending vakbondsrecht
Hiervoor worden ruim 150 lijnen ingezet. Op die manier willen ze de directie duidelijk maken dat zij ook een verantwoordelijkheid draagt voor de schending van het vakbondsrecht door UPS in Turkije.
Jan de Jong, bestuurder FNV Bondgenoten: “Wij eisen met elkaar dat de 160 ontslagen vakbondsleden weer worden aangenomen door UPS. Het is te gek voor woorden dat ze mensen op straat zetten omdat ze vakbondslid zijn. Wij laten ze niet zitten en zoeken dan ook steeds meer internationale samenwerking om de rechtspositie van werknemers te verbeteren wereldwijd.”
Flexibilisering
Met de actie vraagt de bond tegelijk aandacht voor de extreme flexibilisering in de logistieke sector. Deze is bij UPS ook enorm.
De Jong: “Flexwerk is een groot probleem, ook bij UPS. Een hele grote groep mensen heeft nu geen perspectief op vast werk en dat is asociaal. Ze horen niet bij een bedrijf, ze kunnen geen financiële verplichtingen als bijvoorbeeld een hypotheekschuld aangaan, en blijven outsiders.”
FNV Bondgenoten vindt dat Flexwerk alleen bij ziekte en piekdrukte behoort te bestaan. Op 1 september is er ook internationaal actie gevoerd tegen UPS.
Bron: http://www.fnvbondgenoten.nl/nieuws/actueel/klachtenexplosie_richting1509/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here