7.5 C
Alba Iulia
donderdag, november 30, 2023
No menu items!

Medische kliniek Vatan richt zich op Turken

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

De eerste medische kliniek die zich uitsluitend richt op allochtone patiënten gaat volgende maand open in Amsterdam. De naam van de instelling is Vatan en is opgericht door een aantal specialisten van voornamelijk Turkse afkomst. Dat meldde kinderarts Sukru Genco, een van de initiatiefnemers, maandagavond 20 september 2010 in het tv-programma Nieuwsuur.
Uit informatie van zorgverzekeraar Agis blijkt dat jaarlijks ruim 30.000 Turken tijdens hun zomervakantie naar een Turks ziekenhuis gaan met hun klachten. ‘Een deel van de Turkse allochtonen voelen zich onvoldoende begrepen door Nederlandse hulpverleners en zoeken hulp in het land van herkomst, vaak ondanks goede kennis van de Nederlandse taal’, aldus de Vatankliniek op haar website.
Overbodige operaties
Kinderarts Genco zei in de uitzending dat Turkse ziekenhuizen soms meer zorg geven dan nodig is. ‘Er wordt veel meer medicatie gegeven, er vinden meer onderzoeken plaats, maar ook worden overbodige operaties uitgevoerd’, aldus Genco. Met zorgverzekeraar Agis als financier, wil de Vatan-kliniek de stroom Turkse patiënten naar Turkije afremmen en overbehandeling in dat land tegengaan.
Marktonderzoek
De initiatiefnemers hebben een marktonderzoek gehouden om te zien of er belangstelling zou zijn voor behandeling in Nederland. Volgens Genco zou 90 procent van de Turken die zich nu in Turkije laten behandelen, voor een behandeling in Nederland kiezen als er een kliniek als Vatan zou zijn.
Vatan is al actief als besnijdeniskliniek met vestigingen in Amsterdam, Utrecht en Apeldoorn.
Bron: http://www.zorgmarkt.net/?m=news&f=detail&id=42864

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here