7.5 C
Alba Iulia
zaterdag, september 30, 2023
No menu items!

Iran wil van Turkije leren hoe auto’s te bouwen

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Iran heeft aangegeven dat het land samen met Turkije auto’s wil gaan bouwen. Zelf heeft het land grootste moeite om op een winstgevende manier auto’s te produceren. De samenwerking moet resulteren in een model met de naam D8. Die wordt daarmee vernoemd naar de “Developing Eight”, een economisch bondgenootschap van Bangladesh, Egypte, Indonesië, Iran, Maleisië, Nigeria, Pakistan en Turkije. Er moet 2 miljoen dollar worden geïnvesteerd in een fabriek om de D8 te bouwen en hierbij wordt aan de Turkse autobouwer Tofas (Türk Otomobil Fabrikasi Anonim Sirketi) gedacht.
 
Iran hanteert een importheffing van 110 procent op buitenlandse auto’s. Over de auto’s van de grootste Iraans autobouwer, Khodro, hoeft slechts 20 procent belasting te worden betaald. Je zou dus denken dat Khodro in Iran goede zaken doet, maar niets is minder waar.
Vooral door mismanagement lukt het Khodro maar niet om auto’s met een fatsoenlijke winstmarge te produceren. Dit ondanks dat de overheid bijspringt met flinke subsidies. Auto’s van Khodro zijn veel te duur, het bedrijf heeft momenteel hoge schulden, het gaat dus niet goed daar. Men wil graag van de Turken leren hoe het beter kan. Binnenkort zal een Turkse delegatie Teheran bezoeken om de mogelijkheden tot een samenwerking te bespreken.
Bron: http://www.autoblog.nl/archive/2010/09/23/iran-wil-van-turkije-leren-hoe-autos-te-bouwen#post-37964

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here